Header Ads

Header ADS

Sheriff: vermoedelijke schutter uit Texas betrapt terwijl hij zich verstopte onder de was

CLEVELAND, Texas — Een vierdaagse klopjacht in Texas op een schutter die ervan werd beschuldigd vijf buren te hebben vermoord, eindigde dinsdag in de buurt van de plaats van de schietpartij, toen de autoriteiten, op basis van een tip, zeiden dat ze de verdachte hadden gevonden die zich had verstopt onder een stapel wasgoed in de kast van een huis .

Francisco Oropeza, 38, werd zonder incidenten opgepakt in de buurt van Houston en ongeveer 32 kilometer van zijn huis op het platteland van Cleveland, waar hij volgens de autoriteiten langsging en zijn buren neerschoot met een geweer. AR-stijl op vrijdagavond nadat sommigen van hen hem hadden gevraagd te stoppen met schieten in zijn tuin omdat het een baby wakker hield.

Hij wordt beschuldigd van vijf moorden, zei sheriff Greg Capers van San Jacinto County. De borgtocht was vastgesteld op $ 5 miljoen.

“Ze kunnen nu gerust zijn omdat hij achter de tralies zit”, zei Capers over de families van de slachtoffers. “Hij zal zijn leven achter de tralies doorbrengen voor het doden van deze vijf mensen.”

De arrestatie vond plaats in de buurt van Conroe, waarmee een einde kwam aan wat een groter wordend sleepnet was geworden dat was uitgegroeid tot meer dan 250 mensen uit meerdere rechtsgebieden. Dinsdagochtend nog zei de FBI dat Oropeza ‘overal zou kunnen zijn’, wat benadrukte hoe rechercheurs dagenlang worstelden om erachter te komen waar hij was en openhartig toegaven dat ze geen aanwijzingen hadden.

De tip die uiteindelijk een einde maakte aan de achtervolging kwam om 17.15 uur en iets meer dan een uur later zat Oropeza in hechtenis, zei Jimmy Paul, assistent-speciaal agent van de FBI. De vermoedelijke schutter is een Mexicaans staatsburger die volgens de Amerikaanse immigratieautoriteiten tussen 2009 en 2016 vier keer is uitgezet.

Connor Hagan, een FBI-woordvoerder, zei dat hij de identiteit van de persoon die de tip belde niet zou vrijgeven – een van de meer dan 200 tips die hij van rechercheurs ontving. De autoriteiten hebben niet gezegd wie de eigenaar was van het huis, of Oropeza hen kende, of dat er iemand anders binnen was toen het werd gevonden.

Hagan zei dat de drie instanties die tussenbeide kwamen om Oropeza te arresteren de U.S. Marshals, het Texas Department of Public Safety en het BORTAC-team van de Amerikaanse grenspatrouille waren.

Drones en geurdetectiehonden waren gebruikt bij de uitgebreide klopjacht, waarbij onder meer een zwaar bebost bos op enkele kilometers van de plaats delict werd uitgekamd. De Republikeinse gouverneur Greg Abbott bood een beloning van $ 50.000 aan terwijl de zoektocht tot laat in het weekend voortduurde.

Capers zei voorafgaand aan de schietpartij van vrijdag dat hulpsheriffs minstens één keer eerder naar het huis van de verdachte waren geroepen voor schietpartijen in zijn tuin.

Alle slachtoffers kwamen uit Honduras. Wilson Garcia, die de schietpartij overleefde, zei dat zijn vrienden en familie thuis probeerden zichzelf en de kinderen te verbergen en te beschermen nadat Oropeza het huis naderde en begon te schieten, waarbij hij zijn vrouw eerst bij de voordeur doodde.

De slachtoffers zijn geïdentificeerd als Diana Velazquez Alvarado, 21; Julia Molina Rivera, 31; Jose Jonathan Casarez, 18; Sonia Argentinië Guzman, 25; en Daniel Enrique Laso, 9.

Een Hondurese regeringsfunctionaris zei dat de stoffelijke resten van vier van de slachtoffers zullen worden gerepatrieerd. Velásquez Alvarado zal op verzoek van haar zus en haar man in de Verenigde Staten worden begraven, zei Wilson Paz, directeur-generaal van de Honduras Migrant Protection Service.

Osmán Velásquez, de vader van Diana, zei dinsdag dat zijn dochter onlangs een verblijfsvergunning had gekregen en acht jaar geleden zonder papieren naar de Verenigde Staten was gereisd met de hulp van een zus, die daar al woonde.

“Haar zus overtuigde me om haar mijn dochter te laten meenemen. Ze vertelde me dat Amerika een land van kansen was en dat is waar”, zei hij. “Maar ik had nooit gedacht dat het alleen daarvoor was.”

Garcia zei dat Oropeza vrijdag naar hun huis kwam rennen met een AR-type geweer nadat hij en twee andere mensen hem hadden gevraagd om ‘s avonds laat te stoppen met schieten. Garcia zei dat Oropeza hem vertelde dat hij kon doen wat hij wilde op zijn eigendom.

Bij het aanbieden van de beloning noemde Abbott de slachtoffers ‘illegale immigranten’, een gedeeltelijk valse bewering dat zijn kantoor maandag terugkeerde en zijn excuses aanbood nadat hij de aandacht had gevestigd op hun immigratiestatus. slachtoffers kunnen legaal in het land zijn geweest.

___

Merchant rapporteerde vanuit Washington. Associated Press-verslaggevers Jake Bleiberg in Dallas, Paul J. Weber in Austin, Texas, en Marlon González in Tegucigalpa, Honduras hebben bijgedragen aan dit rapport.

HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PSN CODES 2023 PSN CODE GENERATOR FREE PSN GIFT CARDS APP
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 NO HUMAN VERIFICATION IGN
EARN FREE PSN CODES IN 2023 IDLE EMPIRE
ZL 2 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE GIFT CARD
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PSN CARD US CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD JAN 2023 OFFGAMERS

No comments

Powered by Blogger.