Header Ads

Header ADS

Kerkschutter in Alabama krijgt levenslang voor het doden van 3 tijdens potluck

BIRMINGHAM, Alabama. — Een man is dinsdag veroordeeld tot levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating voor de moord op drie mensen tijdens een religieus diner in Alabama in juni.

Robert Findlay Smith, 71, pleitte schuldig aan moord en zag af van zijn recht om in beroep te gaan, meldde AL.com.

Smith werd aangeklaagd voor de schietpartij op 16 juni 2022 van Walter “Bart” Rainey, 84, uit Irondale; Sarah Yeager, 75, van Pelham; en Jane Pounds, 84, van Hoover. Ze werden gedood tijdens een potluck-diner in de St. Stephen’s Episcopal Church in Vestavia Hills, een gemeenschap net ten zuidoosten van Birmingham.

“Ik beleef de nacht van 16 juni keer op keer opnieuw en zal dat waarschijnlijk altijd blijven doen”, zei Linda Rainey, wier echtgenoot werd vermoord. “Mijn hart zegt me dat de schutter die nacht ook keer op keer zal herbeleven.”

Advocaat van de verdediging, Emory Anthony, verontschuldigde zich namens Smith: “We zijn de families van elk van deze slachtoffers zo dankbaar omdat ze ermee hebben ingestemd hem te laten pleiten voor het leven. Hij had de doodstraf kunnen krijgen. Dus ze praatten niet alleen over omdat ze christenen waren, gedroegen ze zich als christenen. Ik weet dat het kwetsend is voor elk gezinslid, maar we bedanken elk van hen.’

Noch Anthony, noch het kantoor van de officier van justitie zeiden dat ze wisten waarom Smith die avond het vuur opende.

“Ik geloof dat hij berouw heeft”, zei Anthony.

De politie reageerde op de St. Stephen’s Episcopal Church in Vestavia Hills, een van de twee dichtstbevolkte steden van Alabama, op een melding van een actieve schutter. Er waren ongeveer 25 mensen bij de “Boomers Potluck”, waaronder Smith, die al naar de kerk was geweest en minstens één van de diners.

Smith zat alleen, en een oud lid van de kerk kwam naar hem toe en nodigde hem uit om aan een tafel te komen zitten, zei de dominee. Doug Carpenter, die de kerk in 1973 oprichtte en in 2005 met pensioen ging. Hij identificeerde zich tegenover Rainey alleen als “Mr. Smith” en weigerde zich bij hen aan te sluiten.

Smith haalde vervolgens een pistool tevoorschijn en schoot drie mensen neer, zeiden de autoriteiten. Jim Musgrove, een kerklid, raakte de schutter met een stoel en griste het pistool van hem af.

Rainey werd ter plaatse dood verklaard. Yeager en Pounds werden naar het ziekenhuis gebracht waar ze later stierven.

“Dit soort zinloze moord op drie onschuldige mensen is zeker een zaak die ons kantoor doorgaans voor een jury zou proberen en de doodstraf zou eisen, maar dat was in deze zaak niet de wens van de drie families”, zei de aanklager. Carr. “Na veel discussie, nadenken en gebed waren de families het er unaniem over eens dat ze de voorkeur zouden geven aan een bekentenis boven moord en een levenslange gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating.”

HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PSN CODES 2023 PSN CODE GENERATOR FREE PSN GIFT CARDS APP
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 NO HUMAN VERIFICATION IGN
EARN FREE PSN CODES IN 2023 IDLE EMPIRE
ZL 2 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE GIFT CARD
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PSN CARD US CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD JAN 2023 OFFGAMERS

No comments

Powered by Blogger.