Header Ads

Header ADS

Beurs vandaag: Aziatische markten volgen de neergang van Wall Street

Aziatische aandelen daalden woensdag, met verliezen op Wall Street in de aanloop naar een rentebesluit van de Federal Reserve.

Amerikaanse futures stegen licht terwijl de olieprijzen weinig veranderden.

De Federal Reserve rondt later vandaag een tweedaagse beleidsvergadering af. Er wordt algemeen verwacht dat het zijn beleidsrente met een kwart procentpunt zal verhogen tot 5%-5,25% om eindelijk te proberen de inflatie te beteugelen.

Ondertussen heeft een politieke patstelling ervoor gezorgd dat de Verenigde Staten steeds dichter bij wat een catastrofale wanbetaling van de staatsschuld zou zijn, zijn gekomen. President Joe Biden heeft de vier topleiders van het congres volgende week uitgenodigd voor persoonlijke gesprekken in het Witte Huis om te proberen de kwestie op te lossen.

“Het risicogevoel is deze week teruggekeerd naar een voorzichtige stemming, nadat veel van de grote tech-inkomsten zijn verteerd en een hele reeks onzekerheden zijn nu weer op de radar voor bulls om aan te pakken”, zei Yeap Jun Rong van IG Research in een commentaar.

De markten in Japan en China waren woensdag gesloten vanwege de feestdagen. In Hongkong verloor de Hang Seng-index 1,6% tot 19.608,54. De Zuid-Koreaanse Kospi daalde 0,9% tot 2.500,50 en de S&P/ASX 200 in Sydney daalde 1,1% tot 7.184,90.

India Sensex verloor 0,4% en ook in Taiwan en Zuidoost-Azië daalden de aandelen.

Dinsdag, de StDe &P 500 daalde met 1,2% tot 4.119,58 en de Dow Jones daalde met 1,1% tot 33.684,53. De Nasdaq-index daalde 1,1% tot 12.080,51 punten.

Enkele van de grootste dalingen zijn afkomstig van kleine en middelgrote banken, die onder de loep zijn genomen nu het banksysteem kraakt onder het gewicht van veel hogere rentetarieven.

PacWest Bancorp daalde met 27,8%, Western Alliance Bancorp daalde met 15,4% en Comerica daalde met 12,4%.

Drie van de vier grootste Amerikaanse bankfaillissementen in de geschiedenis hebben plaatsgevonden sinds maart, en investeerders kijken uit naar de volgende die waarschijnlijk zal worden teruggedraaid of een slopende uittocht van klanten zal ondergaan.

Toezichthouders namen eerder deze week First Republic Bank in beslag en verkochten het grootste deel ervan aan JPMorgan Chase, waardoor de hoop werd gewekt dat de onrust zou afnemen.

Wat de bezorgdheid nog groter maakte, was dat uit een rapport bleek dat Amerikaanse werkgevers in maart de minste vacatures in bijna twee jaar hebben geadverteerd. De arbeidsmarkt is een van de belangrijkste pijlers van een vertragende economie geweest, en een daling daar zou waarschijnlijk een recessie betekenen.

Hoge tarieven hebben de huizenmarkt al hard geraakt en het banksysteem geschaad. Veel beleggers zetten zich schrap voor een recessie die later dit jaar zal toeslaan.

Als aanvulling op de somberheid zei minister van Financiën Janet Yellen maandag laat dat de Amerikaanse regering al op 1 juni in gebreke zou kunnen blijven, tenzij een verdeeld congres haar toestaat meer te lenen. Het is een eerdere “X-date” dan eerder werd gedacht.

Een groot deel van het financiële systeem is gebaseerd op de veronderstelling dat Amerikaanse overheidsschuld de veiligste beschikbare investering is. De hoop is dat het Congres vóór de deadline een deal zal sluiten, zoals het herhaaldelijk heeft gedaan, omdat het alternatief zo ​​nijpend zou zijn.

Met nog maar een paar weken te gaan tot 1 juni, kan het Congres worden gedwongen om in te stemmen met een verlenging van slechts een paar maanden in plaats van een overeenkomst voor de lange termijn.

“Er kunnen een paar deadlines voor de schuldplafond zijn in de aanloop naar de verkiezingen van 2024”, schreven UBS-strategen onder leiding van Michael Cloherty in een rapport.

Op de obligatiemarkt daalde het rendement op 10 jaar schatkistpapier van 3,57% op maandagavond naar 3,42%. Maar woensdagochtend stond het op 3,54%.

In andere handel op woensdag verloor de Amerikaanse ruwe olie 3 cent tot $ 71,63 per vat in elektronische handel op de New York Mercantile Exchange. Het daalde $ 4 op dinsdag.

Brent, de basis voor internationale olieprijzen, won 3 cent tot $ 75,35 per vat.

De dollar daalde dinsdagavond van 136,54 yen naar 136,07 Japanse yen. De euro daalde van $1,1003 naar $1,1019.

HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PSN CODES 2023 PSN CODE GENERATOR FREE PSN GIFT CARDS APP
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 NO HUMAN VERIFICATION IGN
EARN FREE PSN CODES IN 2023 IDLE EMPIRE
ZL 2 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE GIFT CARD
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PSN CARD US CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD JAN 2023 OFFGAMERS

No comments

Powered by Blogger.