Header Ads

Header ADS

VN: 258 miljoen mensen in acute voedselonzekerheid in 2022

Volgens het rapport werden vorig jaar meer dan een kwart miljard mensen in 58 landen geconfronteerd met acute voedselonzekerheid

ROME — Volgens een woensdag gepubliceerd rapport werden meer dan een kwart miljard mensen in 58 landen vorig jaar geconfronteerd met acute voedselonzekerheid als gevolg van conflicten, klimaatverandering, de gevolgen van de COVID-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne.

Het World Report on Food Crises, een alliantie van humanitaire organisaties opgericht door de VN en de Europese Unie, stelt dat mensen in zeven van die landen het risico lopen te verhongeren en te sterven: Somalië, Afghanistan, Burkina Faso, Haïti, Nigeria, Zuid-Soedan en Jemen.

Uit het rapport blijkt dat het aantal mensen dat met acute voedselonzekerheid wordt geconfronteerd en dringende voedselhulp nodig heeft – 258 miljoen – voor het vierde achtereenvolgende jaar is gestegen, een ‘vernietigende aanklacht tegen het falen van de mensheid’ om de VN-doelstellingen om een ​​einde te maken aan de honger in de wereld te verwezenlijken, aldus de VN. Secretaris-generaal Antonio Guterres.

Hoewel de toename van vorig jaar deels te danken was aan de analyse van meer populaties, constateerde het rapport ook dat de ernst van het probleem ook was toegenomen, “wat wijst op een zorgwekkende trend van verslechtering”.

Rein Paulsen, directeur noodgevallen en veerkracht van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, zei dat een samenspel van oorzaken honger aanwakkert. Ze omvatten conflicten, klimaatschokken, de impact van de pandemie en de gevolgen van de Russische oorlog in Oekraïne, die de wereldhandel in meststoffen, tarwe, maïs en zonnebloemolie heeft beïnvloed.

De impact is het meest acuut geweest in de armste landen die afhankelijk zijn van voedselimport. “De prijzen zijn gestegen (en) die landen zijn getroffen”, zei Paulsen.

Hij riep op tot een “paradigmaverschuiving”, zodat er meer geld wordt besteed aan investeringen in landbouwinterventies die anticiperen op voedselcrises en ernaar streven deze te voorkomen.

“De uitdaging die we hebben, is de onevenwichtigheid, de discrepantie die bestaat tussen de hoeveelheid geld die wordt gegeven, waar die geld aan wordt besteed en de soorten interventies die nodig zijn om verandering teweeg te brengen,” zei hij.

Acute voedselonzekerheid doet zich voor wanneer het onvermogen van een persoon om voldoende voedsel te consumeren zijn leven of levensonderhoud in direct gevaar brengt.

HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PSN CODES 2023 PSN CODE GENERATOR FREE PSN GIFT CARDS APP
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 NO HUMAN VERIFICATION IGN
EARN FREE PSN CODES IN 2023 IDLE EMPIRE
ZL 2 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE GIFT CARD
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PSN CARD US CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD JAN 2023 OFFGAMERS

No comments

Powered by Blogger.