Header Ads

Header ADS

Zwangerschapscomplicaties gekoppeld aan een hoger risico op hartaandoeningen, studievondsten




CNN

Vijf belangrijke zwangerschapscomplicaties zijn belangrijke levenslange risicofactoren voor ischemische hartziekte, een nieuwe studie ontdekkingen, met het grootste risico binnen een decennium na levering.

Ischemische hartziekte verwijst naar hartproblemen, waaronder een hartaanval, veroorzaakt door vernauwde of disfunctionele bloedvaten die de bloed- en zuurstoftoevoer naar het hart verminderen.

Zwangerschapsdiabetes en pre-eclampsie verhoogden het risico op ischemische hartziekte in de studie met respectievelijk 54% en 30%, terwijl andere hoge bloeddrukstoornissen tijdens de zwangerschap het risico verdubbelden. Vroege bevalling – vóór 37 weken – of bevalling van een baby met een laag geboortegewicht waren geassocieerd met een verhoogd risico van respectievelijk 72% en 10%.

De studie, gepubliceerd in de BMJ op woensdag, volgde een cohort van meer dan 2 miljoen vrouwen in Zweden zonder voorgeschiedenis van hartaandoeningen die tussen 1973 en 2015 levend ongehuwde kinderen baarden.

Ongeveer 30% van de vrouwen had ten minste één ongunstige zwangerschapsuitkomst. Degenen die meerdere nadelige uitkomsten hadden – of het nu in dezelfde zwangerschap was of in verschillende zwangerschappen – vertoonden een zelfs verhoogd risico op ischemische hartziekte.

“Deze zwangerschapsuitkomsten zijn vroege signalen van een toekomstig risico op hartaandoeningen en kunnen helpen om vrouwen met een hoog risico eerder te identificeren en eerdere interventies mogelijk te maken om hun langetermijnresultaten te verbeteren en de ontwikkeling van ziekten bij deze vrouwen te helpen voorkomen,” zei Dr. Casey Crump, studie auteur en professor in de huisartsgeneeskunde aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï.

Hartziekte is de belangrijkste doodsoorzaak voor vrouwen in de Verenigde Staten en is verantwoordelijk voor 1 op de 5 vrouwelijke sterfgevallen, volgens de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie. Dit onderzoek voegt daaraan toe montage bewijzen dat zwangerschap belangrijke informatie geeft over de cardiovasculaire gezondheid van een vrouw.

“Wat er met een vrouw tijdens de zwangerschap gebeurt, is bijna als een stresstest of een marker van haar toekomstige cardiovasculaire risico na de zwangerschap. En helaas wordt dat aan veel vrouwen door niemand verteld”, zei de medisch correspondent van CNN, dr. Tara Narula, universitair hoofddocent cardiologie en adjunct-directeur van het Women’s Heart Program in het Lenox Hill Hospital. Ze deed niet mee aan de nieuwe studie.

Hoewel de reden niet helemaal duidelijk is, zeggen experts dat de normale veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap bij sommige vrouwen met bepaalde risicofactoren onderliggende gezondheidsproblemen kunnen aan het licht brengen.

Een ongunstige zwangerschapsuitkomst, zelfs tijdelijk, kan leiden tot veranderingen in de bloedvaten en het hart die kunnen aanhouden of voortschrijden na de bevalling, waardoor het risico op hart- en vaatziekten bij een vrouw toeneemt.

Dit verhoogde risico is een bijzondere zorg voor vrouwen in de Verenigde Staten, zeggen experts moedersterftecijfer is vele malen hoger dan in andere hoge-inkomenslanden.

“Er is een verschuiving geweest in de geboortepopulatie. Amerikaanse vrouwen worden op oudere leeftijd zwanger en ze hebben misschien al een of twee cardiovasculaire risicofactoren verzameld. Er kunnen andere risicofactoren zijn stress in het leven – depressie, stress, isolatie, zwaarlijvigheid – veel verschillende dingen die vrouwen in de Verenigde Staten beïnvloeden, “zei Dr. Garima Sharma, universitair hoofddocent Cardiologie en directeur van het cardio-obstetrieprogramma aan de Johns Hopkins University School of Medicine, die ook niet deelnam aan de nieuwe studie.

Zwangerschapscomplicaties worden tijdens de zwangerschap zorgvuldig gecontroleerd, maar er is weinig beoordeling en voorlichting over postpartum cardiovasculaire gezondheidseffecten voor vrouwen, zeggen experts.

“En dus hebben ze hun bevalling, ze hebben misschien pre-eclampsie of zwangerschapsdiabetes gehad, en niemand volgt ze echt. Er wordt hen niet verteld dat ze in feite een verhoogd risico lopen, “zei Narula.

Zwangerschapsdiabetes is niet alleen een marker van een verhoogd risico op diabetes, maar ook van algemene hart- en vaatziekten. Pre-eclampsie en eclampsie zijn markers van hypertensierisico evenals algemene cardiovasculaire risico’s.

Narula, een cardioloog die gespecialiseerd is in de zorg voor vrouwen, houdt regelmatig rekening met ongunstige zwangerschapsuitkomsten bij het evalueren van patiënten en benadrukt de blijvende noodzaak hiervan.

“De klassieke risicocalculator die we gebruiken, heeft niets voor zwangerschapscomplicaties, maar weet je, het zou voor vrouwen moeten zijn, en hopelijk zullen ze er op een dag rekening mee gaan houden”, zei hij.

De De American Heart Association beveelt aan dat alle beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg een gedetailleerde geschiedenis van zwangerschapscomplicaties nemen bij het beoordelen van het risico van een vrouw op hartaandoeningen, maar dit wordt niet routinematig gedaan in de klinische praktijk, vooral niet in de eerstelijnszorg, waar de meeste vrouwen worden gezien, zegt Crump.

“Door zowel artsen als vrouwen bewust te maken van deze bevindingen, kunnen hopelijk meer van deze vrouwen vroegtijdig worden gescreend en hopelijk hun langetermijnresultaten verbeteren”, verklaarde hij.

Ongeveer 1 van 3 vrouwen zullen een ongunstige zwangerschapsuitkomst hebben. Experts zeggen dat het verbeteren van uw gezondheid voordat u zwanger wordt, deze problemen kan helpen voorkomen.

“Het verminderen van uw risico moet beginnen voordat u zwanger wordt, en dus is het echt de eerste stap om uw lichaam en uzelf in een zo gezond mogelijke toestand te krijgen voordat u zwanger wordt,” zei Narula.

Dit omvat het bereiken en behouden van een gezond lichaamsgewicht met de juiste voeding en regelmatige lichaamsbeweging, het beheersen van hoge bloeddruk en diabetes, stoppen met roken en omgaan met stress.

Handelen na de zwangerschap is net zo belangrijk, omdat zoeken geschat dat slechts 30% tot 80% van de vrouwen een postpartumcontrole 6 tot 8 weken postpartum heeft.

“Zorg ervoor dat deze vrouwen na hun bevalling inderdaad goed worden gevolgd en dat er een warme overdracht tussen is [obstetrics] en [maternal-fetal medicine] aan hun huisartsen of preventieve cardiologen die dan kunnen praten over het optimaliseren van cardiovasculaire risico’s en het verminderen van die risicofactoren na zwangerschap in de postpartumperiode is cruciaal, “zei Sharma.

Deskundigen hopen dat het vergroten van het bewustzijn van patiënten en zorgverleners over het verband tussen zwangerschap en hartgezondheid zal voorkomen dat geboorte een doodsoorzaak wordt.

“Hart- en vaatziekten zijn te voorkomen. Het is een van de belangrijkste oorzaken van maternale sterfte, maar dat hoeft niet zo te zijn. Als we patiënten beter kunnen screenen voordat ze zwanger worden, als we beter in staat zijn om te behandelen tijdens de zwangerschap en postpartum, we kunnen de resultaten voor vrouwen verbeteren, ‘zei Narula. “Het is een tragedie om een ​​nieuw leven ter wereld te brengen en dan lijdt de moeder aan een gruwelijke complicatie en/of een dood die voorkomen had kunnen worden.”

HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PSN CODES 2023 PSN CODE GENERATOR FREE PSN GIFT CARDS APP
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 NO HUMAN VERIFICATION IGN
EARN FREE PSN CODES IN 2023 IDLE EMPIRE
ZL 2 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE GIFT CARD
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PSN CARD US CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD JAN 2023 OFFGAMERS

No comments

Powered by Blogger.