Header Ads

Header ADS

Oekraïne kan de Krim niet snel heroveren, zegt het Pentagon tegen wetgevers in geheime briefing


Tot de briefers behoorden Laura Cooper, adjunct-staatssecretaris van Defensie voor Rusland, Oekraïne en Eurazië, en luitenant-kolonel J. Gen. Douglas Sims, operationeel directeur van de Joint Chiefs of Staff.

“We gaan geen commentaar geven op geheime briefings achter gesloten deuren, of hypotheses bespreken of speculeren over mogelijke toekomstige operaties”, zei Pentagon-woordvoerster Sabrina Singh. “In termen van het vermogen van Oekraïne om soeverein grondgebied te bevechten en te heroveren, spreekt zijn opmerkelijke prestatie in het afweren van Russische agressie en zijn voortdurende aanpassingsvermogen op het slagveld voor zich.”

Een woordvoerder van House Armed Services weigerde commentaar te geven.

De beoordeling van de briefers weerspiegelt wat Gen. Mark Milley, de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, heeft hier de afgelopen weken op gezinspeeld.

“Ik blijf volhouden dat het dit jaar heel, heel moeilijk zou zijn om Russische troepen militair uit alles te verdrijven – van elke vierkante centimeter van Oekraïne en bezet Oekraïne – of het door Rusland bezette Oekraïne”, zei hij op een persconferentie. Bijeenkomst van de Oekraïense Defensiecontactgroep in Duitsland op 20 januari. “Dat betekent niet dat het niet kan gebeuren. Dat betekent niet dat het niet zal gebeuren, maar het zou heel, heel moeilijk zijn.

Russische troepen hebben de Krim sinds 2014 bezet en het schiereiland wemelt van de luchtverdediging en tienduizenden troepen. Veel van deze infanterietroepen zijn verschanst in versterkte posities die zich over honderden kilometers uitstrekken en staan ​​tegenover Oekraïense troepen langs de rivier de Dnipro.

De kwestie van de overname van de Krim is al maanden omstreden, aangezien Amerikaanse en Europese functionarissen volhouden dat het schiereiland een legaal deel van Oekraïne is, terwijl ze Kiev vaak niet volledig uitrusten om de regio binnen te komen.

Een persoon die bekend is met de gedachte in Kiev zei dat de regering-Zelenskyy “woedend” was over de opmerkingen van Milley, terwijl Oekraïne zich voorbereidt op grote offensieven dit voorjaar. De Oekraïners merken ook op dat de Amerikaanse inlichtingendiensten over hun militaire capaciteiten tijdens de bijna een jaar durende oorlog consequent het doel misten.

Zelensky-adviseur Andriy Yermak sprak vorige maand op het World Economic Forum in Davos en verwierp het idee van een Oekraïense overwinning zonder de Krim in te nemen.

“Dit is absoluut onaanvaardbaar”, zei Yermak, eraan toevoegend dat de overwinning het herstel van de internationaal erkende grenzen van Oekraïne betekent, “inclusief Donbass en de Krim”.

Oekraïne heeft herhaaldelijk verzocht om wapens met een groter bereik, waaronder artillerieraketten en geleide munitie afgevuurd door straaljagers en drones, om Russische commando- en controlecentra en munitiedepots ver achter de frontlinies op de Krim aan te vallen.

Nadat de Verenigde Staten Oekraïne deze zomer het zeer mobiele artillerie-raketsysteem hadden gegeven, heeft Rusland veel van zijn meest kwetsbare bezittingen buiten zijn bereik van 80 kilometer verplaatst. De regering-Biden blijft weigeren raketten te sturen voor de 300 mijl lange lanceerinrichting, die de hele Krim in gevaar zou brengen.

Voorzitter van de Huishoudelijke Strijdkrachten Mike Rogers (R-Ala.) zei woensdag in een interview dat de oorlog “deze zomer moet eindigen”, waardoor de Verenigde Staten dringend worden verzocht Oekraïne snel te bevoorraden voor een aankomend offensief en Kiev om meer inzicht te krijgen in het einde van het conflict.

“Er is een denkrichting… dat de Krim daar deel van zou moeten uitmaken. Rusland zal nooit opgeven en de Krim opgeven”, zei Rogers, die niet inging op de inhoud van de geheime briefing die zijn commissie vorige week ontving. Vladimir “Poetin moet beslissen waarmee hij weg kan lopen en de overwinning kan claimen.”

“Wat is haalbaar? En volgens mij is het nog niet afgesproken. Dus ik denk dat we enige druk zullen moeten uitoefenen op de kant van onze regering en de leiders van de NAVO [Ukrainian President Volodymyr] Zelenskyy hoe de overwinning eruit ziet, ‘voegde Rogers eraan toe. “En ik denk dat dat ons meer dan wat dan ook zal helpen om Poetin en Zelenskyy aan tafel te krijgen om deze zomer een einde te maken aan deze zaak.”

FREE PSN CODES 2023 GENERATOR GIFT CARD CORNER
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
FREE PSN CODE GENERATOR PLAYSTATION FREE GIFT CARD GENERATOR
PLAYSTATION STORE GIFT CARD 10 GAMESTOP
FREE PSN CODE GENERATOR 2023 FREE 100 GIFT CARD CODES
PLAYSTATION STORE CODE 10 SONY REWARDS
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
GET NOW PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 UPDATE NEW WORKING
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA

No comments

Powered by Blogger.