Header Ads

Header ADS

rbi indusind hinduja: RBI OKs Hinduja verhoogt belang in IndusInd Bank

De Reserve Bank of India (RBI) heeft in principe en voorwaardelijke goedkeuring gegeven aan International Holdings Ltd, een entiteit van de Groep, om haar belang te verhogen tot 26%, vertelden vier mensen met kennis van de ontwikkeling aan ET.

Dit zal ertoe leiden dat Hinduja Group meer dan $ 1 miljard in de geldschieter investeert, zei een van de mensen.

Het belang van de promotor in de bank is 16,51% – IndusInd International Holdings had 12,58% en IndusInd Ltd had 3,92% op 31 december 2022, volgens een aandelenpublicatie. “Om zijn belang in de bank te vergroten, moet Hinduja Group mogelijk ₹ 10.000-11.000 crore ($ 1,2-1,3 miljard) injecteren. Ze kunnen het geld injecteren door preferente aandelen uit te geven, “zei de hierboven geciteerde persoon.

De aandelen van IndusInd Bank sloten op ₹ 1.075 op de Bombay Stock Exchange, een stijging van 3,25%, met een marktkapitalisatie van ₹ 83.388 crore.

Hinduja Group, IndusInd Bank en de RBI reageerden niet op vragen.

De bedrijven van de Hinduja-familie omvatten bankieren, chemicaliën, informatietechnologie en gezondheidszorg.

Deelnamelimiet bankpromotor | pagina 14
Ashok Hinduja, voorzitter van de Hinduja Group of Companies (India), had in een interview met ET in november 2021 gezegd dat de initiatiefnemers hun belang in verschillende tranches zouden verhogen tot 26% zodra ze de goedkeuring van de centrale bank hadden gekregen.

industrieel

In november 2021 gaf de RBI de initiatiefnemers toestemming om hun belang van 15% te verhogen van 26% naar 26%, op aanbeveling van een interne taskforce die is opgericht om de eigendomsrichtlijnen en bedrijfsstructuur met betrekking tot banken in de sector te herzien.

Dit volgt op een juridische strijd tussen

promotor Uday Kotak en de RBI.

De centrale bank had de privébank een boete van Rs 2 crore opgelegd wegens het niet voldoen aan de wettelijke normen voor de verwatering van de belangen van sponsors binnen een voorgeschreven tijdsbestek. Kotak Mahindra Bank vocht dit in december 2018 aan bij het Hooggerechtshof van Bombay en zei dat het zich aan de richtlijnen had gehouden.

Het belang van de promotor in Kotak was 29,9%. De RBI was van mening dat dit tarief moet worden verlaagd tot 20% in december 2018 en 15% in maart 2019.

Hoewel de kwestie buiten de rechtbank werd opgelost en Kotak een belang van maximaal 26% mocht behouden, richtte de RBI een commissie op om de belangen van de initiatiefnemers in particuliere banken te herzien. In mei 2020 haalde Kotak Mahindra Bank Rs 7.442 crore op, wat hielp het belang van de sponsor in de bank terug te brengen tot 25,95%.

In maart 2021 hebben de initiatiefnemers van IndusInd, de gebroeders Hinduja, een aanvraag ingediend bij de RBI om hen in staat te stellen hun belang in de bank te vergroten, zoals gerapporteerd door ET.

2P QCM FREE PSN CODES 4B Z1A FREE PS PLUS CODES XK 90R
50 FREE PSN CODES OF JANUARY 2023 FREE PSN CODE GENERATOR
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
50 PSN CARD CODE FREE GENERATOR BMOOX APACHE
50 PLAYSTATION STORE GIFT CARD DIGITAL CODE AMAZON COM
PSN GIFT CARDS VOUCHERS WALLET TOP UPS CDKEYS
2P QCM FREE PSN CODES 4B Z1A FREE PS PLUS CODES XK 90R
50 FREE PSN CODES OF JANUARY 2023 FREE PSN CODE GENERATOR
PDF FREE PSN GIFT CARD GENERATOR NO VERIFICATION NO SURVEY MEGAHCKSS
ONLINE PLAYSTATION PSN GIFT CARD CODE GENERATOR QUARIES

No comments

Powered by Blogger.