Header Ads

Header ADS

DeSantis bouwt conservatief cv op met een nieuw budget van meer dan $ 114 miljard


“Als we hier vier jaar geleden waren en mensen zeiden dat we zouden kunnen leveren wat we vandaag leveren, zouden de meeste mensen waarschijnlijk hebben gezegd dat het niet mogelijk zou zijn geweest”, zei DeSantis woensdag tijdens een persconferentie in de staat Capitol.

“Maar als je ze alles had verteld wat er de afgelopen vier jaar was gebeurd, hadden ze zeker gezegd dat het niet mogelijk zou zijn geweest”, zei hij.

De wetgevende macht van Florida heeft de ultieme bevoegdheid om de staatsbegroting op te stellen, maar de groeiende invloed van DeSantis binnen de nationale Republikeinse Partij heeft hem grote macht gegeven over de door de GOP gedomineerde wetgevende macht, die hem de afgelopen jaren over het algemeen alles heeft gegeven wat hij wil. Elke begrotingswinst zal DeSantis meer gespreksonderwerpen opleveren als hij meedoet aan de presidentiële race van 2024, wat de indruk versterkt dat hij publieke middelen kan gebruiken om een ​​conservatieve agenda te omarmen.

Voor het begin van de persconferentie van woensdag zei een administratief medewerker tegen de staatsmedewerkers op het evenement dat ze moesten applaudisseren en “boordevol energie” moesten zijn. Even later klapten en juichten ze luid toen DeSantis de Florida Cabinet Room binnenkwam, waar hij het begrotingsplan aankondigde. Arbeiders barsten drie keer in applaus uit tijdens de presentatie van DeSantis.

DeSantis baseerde veel van zijn opmerkingen niet alleen op een begrotingsvoorstel voor één jaar, maar op een samenvatting van zijn hele eerste termijn. Hij vergeleek de algehele economie van de staat Florida met die van vier jaar geleden, toen hij voor het eerst aantrad. Ondertussen groeide het belangrijkste reservefonds van Florida met 12 miljard dollar, daalde het werkloosheidspercentage tot 2,5% en werd Florida de snelst groeiende staat van het land. de conservatieve basis.

Sommige van de meer controversiële programma’s van de gouverneur zouden aanzienlijke verhogingen krijgen als ze uiteindelijk zouden worden goedgekeurd. DeSantis wil 31 miljoen dollar en 27 functies voor het Bureau of Election Crimes and Security, dat hij vorig jaar heeft opgericht om kiezersfraude te onderzoeken. DeSantis prees het kantoor en hield in augustus een spraakmakende persconferentie waarin hij aandacht besteedde aan 20 arrestaties door zijn agenten. Bij verschillende van deze beklaagden is de aanklacht tegen hen echter ingetrokken en het bureau moet nog een veroordeling verkrijgen.

De gouverneur vraagt ​​ook om 12 miljoen dollar extra voor zijn controversiële programma dat publieke middelen gebruikt om asielzoekende migranten van de zuidelijke grens naar andere delen van het land te vervoeren.

Het programma leidde tot een snelle reactie toen DeSantis in september 50 voornamelijk Venezolaanse asielzoekers van Texas naar Martha’s Vineyard, Massachusetts vloog, een beslissing die volgens hem was genomen om het grensbeleid van de regering Biden onder de aandacht te brengen. Democraten, waaronder president Joe Biden, hebben de diefstallen breed veroordeeld.

“We hebben een huiveringwekkend effect gehad en mensen zijn het beu om een ​​open grens zonder rechtsstaat in dit land te hebben”, zei DeSantis woensdag toen hem werd gevraagd naar de financiering.

De diefstalregeling voor migranten wordt geconfronteerd met verschillende rechtszaken, onder meer van de Sen-staat. Jason Pizzo (D-Miami), die betoogde dat de regering-DeSantis de staatswet had geschonden omdat de aanvankelijke financiering bedoeld was om “ongeautoriseerde vreemdelingen uit deze staat” te verwijderen toen de overvallen in september in Texas plaatsvonden. De voorgestelde begroting voor dit jaar Breidt de reikwijdte van de taal uit om te zeggen dat het geld zou worden gebruikt om “ongeautoriseerde vreemdelingen in de Verenigde Staten” te verwijderen.

Fentrice Driskell, de leider van de minderheid in het huis, steunde enkele begrotingsvoorstellen, zoals de aankoop van luiers zonder belasting, maar zei dat het over het algemeen een politieke stunt was.

“Het begrotingsvoorstel van gouverneur DeSantis is een financieel verlanglijstje met aanbevelingen om beslissingen op Capitol Hill te beïnvloeden”, zei ze in een verklaring. “Hoewel ik ben aangemoedigd om de aanbevolen vergoedingen te zien die Floridianen ten goede zullen komen … maak ik me ook zorgen over verontrustende aanbevelingen zoals het ‘Unauthorized Alien Transportation Program’, waarvan ik vrees dat ze kunnen leiden tot verdere politieke stunts, zoals toen de gouverneur eerder gebruikte belastinggeld om nietsvermoedende individuen die politiek asiel zochten uit Texas naar Martha’s Vineyard te lokken.

Senaatsleider Lauren Book (D-Plantation) nam een ​​iets andere toon aan en zei “de duivel zit in de details”, maar prees de belastingvoordelen in het plan en zei dat ze “op het eerste gezicht veel overeenkomsten” zag.

Het voorstel van DeSantis is ook afhankelijk van meer dan $ 400 miljoen aan Covid-19-hulp van de regering-Biden. Het grootste deel van die financiering is $ 220 miljoen om premies van $ 1.000 te betalen voor eerstehulpverleners. In de afgelopen twee jaar hebben de staatsbegrotingen bijna $ 10 miljard aan federale pandemische hulp opgenomen, geld dat is gebruikt om enkele van DeSantis ‘politiek meest controversiële en zwaar bekritiseerde voorstellen van Biden en andere democraten te betalen, waaronder migrantendiefstallen.

Florida GOP-senator Rick Schot Vorige maand stuurden ze een brief waarin ze de staatshoofden vroegen om hun pandemiehulpgeld terug te geven om de federale schuld te helpen afbetalen. DeSantis zei echter dat het teruggeven van het geld geen enorme impact zou hebben op de schuld van het land.

“Als je kijkt naar hoeveel geld dat is … is het ongeveer $ 100 miljoen, $ 200 miljoen, een paar honderd miljoen”, zei DeSantis woensdag. “Hoeveel tanden zou dat zijn in de schulden?” »

DeSantis wil ook $ 2 miljard aan belastingverlagingen, inclusief de permanente afschaffing van staatsbelastingen op baby- en peuterbenodigdheden, zoals wiegjes en kinderwagens, evenals gasfornuizen. Gasfornuizen zijn het meest recente probleem geworden nadat sommige liberale steden hebben geprobeerd ze in nieuwbouw te verbieden om de ecologische voetafdruk te verkleinen en om gezondheidsredenen. De regering-Biden is geen voorstander van het verbieden van gasfornuizen.

‘Ze willen je gasfornuis, en dat laten we niet gebeuren’, zei DeSantis.

Andere bepalingen van het DeSantis-voorstel:

  • $ 65 miljoen voor een loonsverhoging voor staatsarbeiders, inclusief een algemene verhoging van 5% en 10% verhogingen voor posities die als “moeilijk te huren” worden beschouwd.
  • Het budget dat DeSantis woensdag onthulde, zou een recordbedrag van $ 25,9 miljard in Florida’s Education Funding Program, de centrale onderwijspot van de staat, steken, een stijging van 1 $ 0,4 miljard, of 5,8%, ten opzichte van de uitgaven van dit jaar.
  • Wat het milieu betreft, zei de gouverneur dat zijn voorgestelde budget $ 1,1 miljard omvat voor de waterkwaliteits- en herstelprogramma’s van Everglades, inclusief $ 200 miljoen voor het vervangen van septische systemen door aansluitingen op het riool. En hij zei dat het voorstel $ 406 miljoen omvat voor projecten en planning voor kustherstel. En het omvat $ 75 miljoen voor landverwerving bij het Department of Environmental Protection, naast $ 25 miljoen voor lokale parksubsidieprogramma’s via DEP. Het begrotingsvoorstel omvat geen geld via het ministerie van Landbouw voor erfdienstbaarheden.
  • Het voorstel roept ook op tot een budget voor gezondheidszorg van 47,3 miljard dollar, een daling ten opzichte van het budget van 48,9 miljard dollar dat in juli van kracht werd.

FREE PSN CODES 2023 GENERATOR GIFT CARD CORNER
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
FREE PSN CODE GENERATOR PLAYSTATION FREE GIFT CARD GENERATOR
PLAYSTATION STORE GIFT CARD 10 GAMESTOP
FREE PSN CODE GENERATOR 2023 FREE 100 GIFT CARD CODES
PLAYSTATION STORE CODE 10 SONY REWARDS
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
GET NOW PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 UPDATE NEW WORKING
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA

No comments

Powered by Blogger.