Header Ads

Header ADS

CP Rail neemt duizenden aan in afwachting van wettelijk groen licht voor KCS-fusie

CALGARY-

Canadian Pacific Railway Ltd. is bezig met het aannemen van personeel in afwachting van het officiƫle groene licht voor de overname van Kansas City Southern.

Tijdens een telefonische vergadering om de financiƫle resultaten over het vierde kwartaal te bespreken, zei Keith Creel, CEO van CP, dat de in Calgary gevestigde spoorweg in groeimodus is in afwachting van een beslissing van de US Surface Transportation Board.

De beslissing, die dit kwartaal wordt verwacht, is de laatste horde die CP moet nemen in zijn bod om KCS te kopen voor 31 miljard dollar – een deal die de enige eenlijnsspoorlijn zou creĆ«ren die de Verenigde Staten, Mexico en Canada met elkaar verbindt.

In afwachting van een positieve beslissing en de groeimogelijkheden die uit de fusie zullen voortvloeien, zei Creel dat CP afgelopen voorjaar in grote aantallen is begonnen met het aannemen van personeel.

“Ondanks een historisch krappe arbeidsmarkt in 2020, was dit een topjaar voor het aannemen van personeel bij CP”, zei Creel. “We hebben het afgelopen jaar meer dan 1.600 dirigenten toegevoegd en we hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt met onze cao’s.”

In 2022 groeide het totale personeelsbestand van CP tot 13.000, een stijging van 7% op jaarbasis.

“Het was absoluut een grote uitgave in 2022, en het zal dit jaar een grote uitgave zijn terwijl we ons voorbereiden op groei”, zei financieel directeur Nadeem Velani tijdens het telefoongesprek.

“Uitgaande van een positieve reactie van de STB, zullen de synergieĆ«n die we op een dag zullen bereiken tijd vergen. Dus we huren er een paar duizend tegelijk in en we geven cap-ex op recordhoogte uit aan ons eigendom en KCS aan hun eigendommen. ”

De CP-deal werd in december 2021 afgerond, maar de KCS-aandelen werden geplaatst in een stemfonds waardoor de Amerikaanse spoorwegmaatschappij onafhankelijk kan opereren terwijl de STB haar beoordeling voltooit.

Mexicaanse toezichthouders hebben de deal al goedgekeurd.

CP zei dat de overname van KCS een aanzienlijke groei voor zijn spoorwegklanten mogelijk zal maken en 60.000 vrachtwagenladingen per jaar van de openbare weg zal halen.

Naast het aannemen van personeel, zei CP dat het ook werkt om de stabiliteit van het personeelsbestand te waarborgen voordat de fusie wordt afgerond. CP heeft onlangs een nieuwe voorlopige collectieve overeenkomst aangekondigd met Unifor, de vakbond die spoorwegwerktuigkundigen in Canada vertegenwoordigt, en heeft ook een overeenkomst bereikt met de vakbond die KCS-chauffeurs in Kansas en Missouri vertegenwoordigt.

Alle activiteiten vinden plaats in een onzekere economische context. Dinsdag zei CP Rail dat het $ 1,27 miljard verdiende in het vierde kwartaal van 2022, vergeleken met $ 532 miljoen in dezelfde periode van 2021.

De verwaterde winst bedroeg $ 1,36 per aandeel, vergeleken met 74 cent per aandeel in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De omzet bedroeg $ 2,46 miljard, een stijging van 21% ten opzichte van dezelfde periode in 2021, ondanks de weersomstandigheden in het vierde kwartaal en een storing in de Elkview-mijn die een negatieve invloed had op de kolentransporten.

CP weigerde een prognose voor 2023 vrij te geven, gezien het aanstaande fusiebesluit en de kans op macro-economische tegenwind, zoals een mogelijke recessie. Het bedrijf zei in plaats daarvan later dit jaar advies te geven op een beleggersdag.

“We gaan niet te ver op onze ski’s en proberen te voorspellen hoe het zal zijn”, zegt John Brooks, de marketingmanager van de spoorwegen.

Tijdens het vierde kwartaal zei CP Rail dat de aangepaste operationele ratio, een belangrijke maatstaf voor spoorwegefficiƫntie waar kleinere aantallen beter zijn, met 160 basispunten steeg tot 59,1%.

Voor het volledige jaar 2022 steeg de aangepaste operationele ratio van CP Rail met 380 basispunten tot 61,4%.

Creel zei tijdens het gesprek dat de prestatie van de bedrijfsratio van het bedrijf in 2022 niet de “CP-norm” was en dat hij kansen ziet om dat aantal het komende jaar te verbeteren.

Dit rapport van The Canadian Press werd voor het eerst gepubliceerd op 1 januari. 31, 2023.

FREE PSN CODE GENERATOR 2023 FREE 100 GIFT CARD CODES
FREE PSN CODES 2023 GENERATOR GIFT CARD CORNER
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
UNUSED VERIFIED 12 DIGIT PSN CODE GENERATOR IJNH67
PLAYSTATION STORE GIFT CARD 10 GAMESTOP
FREE PSN CODES LIST JANUARY 2023 5 WAYS TO GET MORE
UNUSED VERIFIED 12 DIGIT PSN CODE GENERATOR IJNH67
50 PLAYSTATION STORE GIFT CARD DIGITAL CODE AMAZON COM
HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE

No comments

Powered by Blogger.