Header Ads

Header ADS

De 'Hail Melon'-actie van Ross Chastain om de Championship Four binnen te glippen, is een NASCAR-penalty in 2023

Ross Chastain voerde misschien wel de gekste zet in de geschiedenis van NASCAR uit toen hij door de muur van Martinsville brak om de Championship Four binnen te sluipen in de laatste ronde van 8 races. Maar de andere piloten zullen zijn voorbeeld niet kunnen volgen.

Bijgenaamd de “Hail Melon”, gebruikte Chastain de muur om andere coureurs te versnellen om zo een plek in de laatste race van het seizoen veilig te stellen. Deze gevaarlijke beslissing werd geprezen door autosportpersoonlijkheden, maar andere concurrenten maakten bezwaar.

Nr. 1 Moose Fraternity Chevrolet-coureur Ross Chastain berijdt de muur tijdens de laatste ronde van de NASCAR Cup Series Xfinity 500 op Martinsville Speedway op 19 oktober.  30 december 2022, in Martinsville, Virginia.

Nr. 1 Moose Fraternity Chevrolet-coureur Ross Chastain berijdt de muur tijdens de laatste ronde van de NASCAR Cup Series Xfinity 500 op Martinsville Speedway op 19 oktober. 30 december 2022, in Martinsville, Virginia.
(Stacy Revere/Getty Images)

Soortgelijke bewegingen zullen in 2023 worden bestraft.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

“Dit is geen nieuwe regel”, zei NASCAR Vice President of Competition Elton Sawyer. “Ik denk dat we ons allemaal de beweging in de laatste ronde in Martinsville in de herfst herinneren. Het bracht veel opwinding, veel aandacht voor onze sport. Maar het kwam ook met veel aandacht.

NASCAR Cup Series-coureur Ross Chastain tijdens de Xfinity 500 op Martinsville Speedway op 30 oktober 2022.

NASCAR Cup Series-coureur Ross Chastain tijdens de Xfinity 500 op Martinsville Speedway op 30 oktober 2022.
(Peter Casey/USA Today Sports)

“Het is geen nieuwe taal. Kortom, als er een handeling is waarvan we denken dat deze de veiligheid van onze concurrenten, officials en toeschouwers in gevaar brengt, zullen we die serieus nemen. We zullen die handeling in de toekomst bestraffen. In principe zou het een ronde of tijd zijn.” penalty aan het einde van de race. Die verhuizing naar Martinsville zou in 2023 een penalty zijn.

NASCAR-LEGENDE JEFF GORDON HEEFT SLIMME TIPS VOOR DAGELIJKSE BESTUURDERS

NASCAR haalde regel 10.5.2.6.A aan, waarin staat dat “Elke overtreding die geacht wordt de veiligheid van een evenement in gevaar te brengen of een gevaarlijk risico vormt voor de veiligheid van deelnemers, officials, toeschouwers of andere personen, zal worden behandeld met de hoogste graad van ernst.”

NASCAR Cup Series-coureur Ross Chastain spreekt tijdens de NASCAR Championship-mediadag op 2 november.  3 februari 2022, in Phoenix.

NASCAR Cup Series-coureur Ross Chastain spreekt tijdens de NASCAR Championship-mediadag op 2 november. 3 februari 2022, in Phoenix.
(AP Photo/Matt York, BESTAND)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Chastain eindigde als tweede achter Joey Logano voor het kampioenschap.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

PLAYSTATION STORE GIFT CARD 10 GAMESTOP
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PLAYSTATION STORE GIFT CARD CODE GET FREE PSN CODES 2023
FREE PSN CODES 2023 GENERATOR GIFT CARD CORNER
PLAY STATION FREE PSN GIFT CARDS GENERATOR VERY SIMPLE
HOW CAN I GET A PLAYSTATION GIFT CARD FOR FREE QUORA
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PSN GIFT CARDS CODES CONTEST APPS ON GOOGLE PLAY
FREE PSN CODE GENERATOR 2023 FREE 100 GIFT CARD CODES
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA

No comments

Powered by Blogger.