Header Ads

Header ADS

Conservatieve trustees verdrijven president van New College of Florida bij herziening van het leiderschap


Een leiderschapswisseling van president Patricia Okker naar Corcoran als interim-chef is een van de vele acties die het bestuur dinsdag heeft ondernomen, wat ook een teken was van plannen om diversiteit, gelijkheid en inclusie op de campus te schrappen – allemaal beleidsmaatregelen die door DeSantis worden gepusht. De veranderingen zijn belangrijke ontwikkelingen op de school, aangespoord door de nieuwe aangestelden, waaronder Christopher Rufo, een conservatieve activist die DeSantis adviseerde over kritische rassentheorie, en Eddie Speir, de mede-oprichter van Inspiration Academy, een christelijke handvestschool in Bradenton, Fla. .

De bijeenkomst van dinsdag wekte vrees van tientallen studenten en ouders die protesteerden tegen wat zij een “vijandige overname” noemden op New College. Ze drongen er bij Okker op aan om president te blijven en verdere mandaten van de regering-DeSantis terug te dringen om de school te modelleren als een “Southern Hillsdale” in verwijzing naar de particuliere conservatieve “klassieke” religieuze universiteit van Michigan.

Okker zei in een emotionele toespraak tegen het bestuur – en de campus – dat ze niet verder kon als president te midden van beschuldigingen dat studenten werden overspoeld met liberale indoctrinatie.

“De realiteit is, en het is een harde realiteit en het is een trieste realiteit, maar de visie die we samen hebben gecreëerd, is niet de visie die mij hier is gegeven”, zei Okker.

Bij het overdoen van het bestuur van New College zei de regering-DeSantis dat de school “volledig gevangen was genomen door een politieke ideologie die modieuze, waarheidsgebonden concepten boven leren stelt” en verandering nodig had na dalende inschrijvingstrends. Om Okker te verlaten, hebben de beheerders ingestemd met een “genereus” exit-pakket dat ten minste 12 maanden betaald beroepsverlof en secundaire arbeidsvoorwaarden omvat. Corcoran kan pas in maart beginnen met dienen, waardoor Okker-stafchef Bradley Thiessen tot die tijd de leiding heeft.

“Nieuw leiderschap is de verwachting en ik denk dat dat logisch is”, zei Rufo tijdens de bijeenkomst. “Ik denk niet dat dat een veroordeling is van Dr. Okker, geleerdheid of vaardigheid of karakter.

DeSantis’ wijzigingen in New College volgen op andere pogingen om het hoger onderwijs in Florida opnieuw vorm te geven. Eerder dinsdag stelde de GOP-gouverneur verschillende wijzigingen in het universitaire systeem van Florida voor, waaronder het onder druk zetten van de door de GOP geleide wetgevende macht om alle financiering voor diversiteits-, rechtvaardigheids- en inclusieprogramma’s te schrappen en om universiteitsleiders toe te staan ​​een ambtstermijn van de faculteit te starten. Vorig jaar plaatsten DeSantis en staatsrepublikeinen GOP-bondgenoten in academische topposities en drongen ze door op wetgeving die de manier waarop professoren lesgeven over ras zou kunnen beperken.

New College zal op verzoek van Rufo ook zijn Office of Outreach and Inclusive Excellence herzien als onderdeel van het standpunt van de staat tegen programma’s voor diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie op de scholen. Rufo drong er aanvankelijk op aan om het ambt, inclusief vier functies, volledig af te schaffen en andere maatregelen te nemen met betrekking tot diversiteit en rechtvaardigheid, maar besloot in februari om meer details over het programma te vragen voor bespreking.

De vergadering van dinsdag was soms gespannen, met leden van het publiek die regelmatig tegen en tegen de nieuwe directeuren schreeuwden terwijl ze spraken. Verschillende ouders en studenten spraken de raad toe voordat ze bijeenkwamen, waarbij ze vaak kritiek hadden op hun plannen om de universiteit opnieuw in te richten en hen vroegen het college met rust te laten.

Sommige docenten zeiden dat studenten zich “wanhopig” voelden over wat er zou kunnen gebeuren op de school, een uniek college van minder dan 700 studenten waar studenten gepersonaliseerde onderwijsplannen maken en geen alfabetische aantekeningen ontvangen.

“Veel studenten zijn hier gekomen om zich veilig te voelen en om toegang te krijgen tot het onderwijs dat rechtmatig van hen is als Floridianen”, vertelde Diego Villada, assistent-professor theater- en performancestudies, aan het bestuur. “En de drang om er een plek van te maken waar ras, intersectionaliteit en DEI verboden zijn, vertelt hen dat je wilt dat iedereen hetzelfde is – zoals jij.”

Beheerders maakten echter duidelijk dat de revisie van New College aan de gang was, een bericht dat dezelfde dag kwam dat DeSantis beloofde miljoenen dollars te investeren in het aannemen van docenten op de school.

“De campus heeft een grondige cultuurverandering nodig. Je zat hier, je noemde ons racisten, seksisten, dwepers, buitenstaanders”, zei trustee Mark Bauerlein, emeritus hoogleraar Engels aan de Emory University, aangesteld door DeSantis. “We hebben nu een gezagspositie binnen het college. En de beschuldigingen vertellen ons dat hier iets niet klopt.

FREE PSN CODES 2023 GENERATOR GIFT CARD CORNER
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
FREE PSN CODE GENERATOR PLAYSTATION FREE GIFT CARD GENERATOR
PLAYSTATION STORE GIFT CARD 10 GAMESTOP
FREE PSN CODE GENERATOR 2023 FREE 100 GIFT CARD CODES
PLAYSTATION STORE CODE 10 SONY REWARDS
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
GET NOW PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 UPDATE NEW WORKING
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA

No comments

Powered by Blogger.