Header Ads

Header ADS

Opinie: De betreurenswaardige reden waarom de politie van Memphis Tire Nichols arresteerde

Opmerking van de uitgever: Maya Wiley is voorzitter en CEO van de Leadership Conference on Civil and Human Rights. Ze was kandidaat voor het burgemeesterschap van New York in 2021. De meningen in dit commentaar zijn die van haarzelf. Lees meer recensies op CNN.



CNN

Tire Nichols, die woensdag zal worden begraven, is vermoord omdat hij zwart reed. De voormalige Memphis-politieagenten die zijn ontslagen voor zijn moord zullen de kans krijgen om zich voor de rechtbank te verdedigen tegen strafrechtelijke vervolging, zoals het hoort. Nichols had zo’n kans niet.

Maya Wiley

Heel vaak wordt in dergelijke gevallen het slachtoffer veroordeeld. Maar hier vond de politie van Memphis niet alleen het geweld dat werd gebruikt om hem vast te houden buitensporig, maar zei ook dat er geen bewijs was dat Nichols zelfs maar roekeloos rijden, de opgegeven reden waarom hij in de eerste plaats werd gearresteerd. Sinds het ontslag van de vijf politieagenten die van zijn dood worden beschuldigd, zijn twee andere politieagenten uit hun functie ontheven, evenals drie EMT-medewerkers.

De vraag die we ons nu moeten stellen is: waarom worden zwarte mensen zo vaak gearresteerd voor een verkeersovertreding? Waarom sterven er in de Verenigde Staten zoveel mensen door toedoen, tasers of vuurwapens van politieagenten tijdens deze arrestaties? En wat kan er worden gedaan om deze vreselijke situatie te veranderen?

Hier is één ding dat we weten: lichaamscamera’s zijn niet het antwoord. Lichaamscamerabeelden zijn geen preventie; er waren lichaamscamerabeelden van de moord op Nichols. Het is bewijs, geen profylaxe.

Zelfs de bezorgdheid over het vrijgeven van de beelden – de angst dat de protesten zouden kunnen uitmonden in een conflict of een opstand – is een bewijs van het falen van de samenleving om haar hervormingsbeloften na te komen na de moord op George Floyd in Minneapolis bijna drie jaar geleden.

De omvang van het probleem is immens: studie na studie heeft aangetoond dat zwarte mensen overbelast worden als het gaat om verkeerscontroles. Stanford-onderzoekers verzamelde data van de 100 miljoen controles langs de weg tussen 2011 en 2017. Honderd miljoen.

Ze ontdekten dat zwarte en Latino-chauffeurs aanzienlijk vaker worden aangehouden en gefouilleerd om minder redenen en ook al worden er meer illegale items gevonden bij blanke chauffeurs die worden aangehouden en gefouilleerd.

Deze bevindingen zijn herhaald in tal van studies. EEN Studeer in Zuid-Carolina 14 jaar politiecontroles toonden aan dat zwarte chauffeurs 63% meer kans hebben om aangehouden te worden en 115% meer kans om gefouilleerd te worden dan blanke chauffeurs, zelfs als ze minder rijden.

Politieagenten in Grand Rapids, Michigan schoten de 26-jarige zwarte Patrick Lyoya in het achterhoofd nadat hij was gearresteerd omdat hij een kentekenplaat had die niet overeenkwam met de auto waarin hij reed. Een voormalige politieagent, die beweert Lyoya uit zelfverdediging te hebben neergeschoten, is dat wel een rechtszaak tegemoet in de zaak en werd beschuldigd van moord met voorbedachten rade.

EEN Michigan studie toonde aan dat zwarte mensen veel meer kans hadden om gearresteerd te worden dan blanke mensen. Recenter, Keenan Anderson, een leraar, is onlangs overleden nadat hij herhaaldelijk met een taser was geschokt door een politieagent in Los Angeles. Anderson had agenten aangegeven bij een verkeersongeval. Zijn familieleden hebben een rechtszaak aangespannen van $ 50 miljoen tegen de stad Los Angeles, die weigerde commentaar te geven op de rechtszaak.

EEN Californische studie van de 4 miljoen verkeerscontroles worden zwarte mensen veel vaker gefouilleerd (20%) dan blanken (8%), hoewel er iets meer smokkelwaar wordt gevonden bij blanke mensen tijdens controles.

Volgens Politiegeweld in kaart brengen, een onderzoeksprogramma zonder winstoogmerk, vindt elk jaar 10% van de politiemoorden plaats tijdens verkeerscontroles. Zwarte chauffeurs vormen 28% van de mensen die door de politie worden gedood, ondanks dat ze slechts 13% van de bevolking uitmaken.

De New York Times onderzoek in 2021 onthulde dat in een periode van vijf jaar 600 mensen door de politie zijn gedood tijdens verkeerscontroles. Denk niet dat het om de openbare veiligheid gaat. Hij ontdekte dat 400 van de omgekomen chauffeurs of passagiers ongewapend waren en niet werden beschuldigd van een geweldsmisdrijf.

Politie het aantal moorden is niet afgenomen sinds de moord op George Floyd. We hebben oproepen gehoord voor meer politie-inzet en politie-inzet in het licht van een toename van bepaalde categorieën van criminaliteit. Te zelden hebben we gehoord hoe vaak zwarte mensen de prijs betalen voor raciale stereotypering, vooral als ze gewoon autorijden.

de beruchte Eenheid Schorpioen, waartoe de officieren behoorden die Tyre Nichols hebben vermoord, is ontbonden. belt jou eenheden voor “straatcriminaliteit” ontmantelen zoals is gebeurd in andere delen van het land waar zwarte gemeenschappen worden geteisterd door ongegronde aanhoudingen, huiszoekingen en intimidatie.

We kijken te vaak naar zwarte mensen en te zelden naar echte misdaden. Als het gaat om controles langs de weg, hoeven we de politie niet te vragen hun tijd te besteden aan kapotte achterlichten of andere kleine overtredingen waarvoor geen badges en wapens nodig zijn.

Het belangrijkste is dat agenten die de regels overtreden die voor hen gelden, gestraft moeten worden, inclusief blanke politieagenten, die minder snel worden gestraft dan zwarte agenten. Consistentie in discipline is belangrijk wanneer een officier zijn training of de regels van de patrouillegids overtreedt en te liegenwat veel te gewoon is om hun eigen overtredingen te verdoezelen.

De waarheid is dat we de oplossingen hebben, we hebben alleen de wil nodig om eerlijk te zijn en ervoor te zorgen dat wij allemaal, inclusief zwarte chauffeurs, veilig zijn. Er zijn veel stappen die we kunnen en moeten nemen om rijden in het donker veilig te maken. Het Vera Instituut heeft gedocumenteerde en voorgestelde hervormingen.

Een daarvan is het ontheffen van de gewapende politie van kleine vergrijpen. Philadelphia crème bereikte deze mijlpaal vorig jaar. Sommige steden hebben camera’s die tickets vastleggen en verzenden voor te hard rijden. En de non-profitorganisatie van Minneapolis geeft waardebonnen om kapotte koplampen of achterlichten te repareren, om contact met de politie te verminderen.

De federale overheid kan de subsidiewortel gebruiken om steden te helpen bij het creëren van veilige alternatieve manieren om kleine overtredingen aan te pakken en om opsporing en discriminerend politieoptreden te eisen dat leidt tot intimidatie en misbruik van vooroordelen van zwarten. Het beëindigen van dit zwarte kwaad zou een passend eerbetoon zijn aan de nagedachtenis van Tire Nichols.

HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PSN CODES 2023 PSN CODE GENERATOR FREE PSN GIFT CARDS APP
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 NO HUMAN VERIFICATION IGN
EARN FREE PSN CODES IN 2023 IDLE EMPIRE
ZL 2 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE GIFT CARD
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PSN CARD US CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD JAN 2023 OFFGAMERS

No comments

Powered by Blogger.