Header Ads

Header ADS

Belastingverlagingen, fabrieksprikkels: dit is waar u op moet letten in de komende begroting

De begroting van India op woensdag zal de vastberadenheid van de regering om fiscaal voorzichtig te blijven op de proef stellen, aangezien de verwachtingen van lagere belastingen, een breder socialezekerheidsnet en een verdere verhoging van de productie op stoom komen voor de nationale verkiezingen.

Minister van Financiën Nirmala Sitharaman zou de inkomstenbelastingschijven kunnen aanpassen om verlichting te bieden aan de enorme middenklasse van het land en de uitgaven voor de armen te verhogen door middel van programma’s zoals banen op het platteland, terwijl de financiële prikkels voor lokale productie worden opgevoerd, volgens economen en rapporten in lokale media.

Sociale welzijnsprogramma’s zouden een “passende” toewijzing krijgen, aangezien “de kloof tussen haves en have nots groter is geworden”, aldus India Ratings & Research Pvt. econoom Devendra Kumar Pant. Inflatie heeft de koopkracht uitgehold en belastingverlichting “kan de broodnodige impuls geven aan de consumptieve vraag.”

Het definitieve uitgavenplan van premier Narendra Modi vóór de peilingen van 2024 komt te midden van stijgende rentetarieven en vertragende wereldwijde groei, waardoor hij zou kunnen afzien van regelrecht populisme. Economen in een Bloomberg-enquête zien het begrotingstekort teruglopen tot 5,9% van het bruto binnenlands product, van 6,4% dit jaar, waardoor er weer een jaar aan recordleningen nodig is.

Terwijl de markten de begrotingstoespraak om 11.00 uur lokale tijd nauwlettend in de gaten zullen houden om te zien wat de op twee na grootste economie van Azië voor investeerders in petto heeft, heeft ook het vernietigende rapport van de Amerikaanse short seller Hindenburg over het conglomeraat van miljardair Gautam Adani het land in de schijnwerpers gezet. de kwestie kan weerklinken in de begrotingszitting van het parlement.

Hier zijn enkele van de maatregelen om op te letten in de begroting:

Fiscale aanpassingen

Sitharamans recente opmerkingen over het kennen van de “druk van de middenklasse” hebben bijgedragen aan de speculatie dat ze wat geld in de zakken van de belastingbetaler zou steken.

Maar er zijn geen gratis lunches. “Elk geknutsel met tarieven voor de lagere inkomensklassen zal worden gecompenseerd door de belasting / toeslag voor de hogere inkomensklassen te verhogen”, zeiden economen van Yes Bank onder leiding van Indranil Pan, die een stijging van 15% van de belastingontvangsten voor volgend jaar voorspelden.

Grafiek

Volgens The Economic Times kan ze ook invoerrechten verhogen op artikelen zoals privéjets, helikopters, hoogwaardige elektronische artikelen en sieraden om binnenlandse productie te stimuleren.

Sociale Sector

Het werkloosheidspercentage in India steeg vorige maand naar het hoogste punt in 16 maanden van 8,3%, wat de uitdaging onderstreept om banen te creëren voor ‘s werelds grootste bevolking. DBS Group-econoom Radhika Rao ziet dat de uitgaven voor banengarantie op het platteland de toewijzing van 730 miljard roepies ($ 9 miljard) van dit jaar zullen overtreffen, terwijl oogstverzekeringen, wegeninfrastructuur op het platteland en goedkope huisvesting ook aandacht krijgen.

India’s wereldwijde groei maskeert toenemende ongelijkheid met 21 rijkste miljardairs die volgens Oxfam India meer rijkdom bezitten dan 700 miljoen Indiërs. Het budget kan de reikwijdte van kleine spaarplannen voor ouderen en meisjes vergroten, zei Soumya Kanti Ghosh, een econoom bij de State Bank of India.

Productie

Nu India zichzelf positioneert als een alternatief voor China in de wereldwijde toeleveringsketen, verwachten fabrikanten die fabrieken in het land willen opzetten meer financiële voordelen van de overheid. Volgens de Hindustan Times kan de begroting productiegerelateerde prikkels uitbreiden naar sectoren als zeecontainers en speelgoed.

Strategieën kunnen worden verfijnd om een ​​impuls te geven aan productieactiviteiten en het genereren van werkgelegenheid door verdieping en verbreding van aan output gekoppelde voordelen, aldus analisten van Yes Bank.

Budget verlanglijst voor sommige van de andere sectoren omvat

  • Uitbreiding van de vermogenswinstbelasting op lange termijn naar onroerend goed, niet-beursgenoteerde aandelen
  • Compensatie aan olieretailers voor het verkopen van brandstof onder de marktprijs
  • Verlaging van belastingen op cryptoactiva aangekondigd in de laatste begroting
  • Verlaag de invoerbelastingen op goud tot 10% om illegale verzendingen in toom te houden
  • Verhoging van het defensiebudget te midden van grensspanningen met China
  • Hogere kapitaalallocatie voor banken, meer vrijheid om kapitaal aan te trekken

50 PLAYSTATION STORE GIFT CARD DIGITAL CODE AMAZON COM
110 FREE 100 SAFE FREE PSN GIFT CARD GENERATOR 2023
HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PLAYSTATION GIFT CARDS BUY PS STORE WALLET TOP UPS GAME
PLAYSTATION STORE 10 GIFT CARD PLAYSTATION DIGITAL WALMART COM
ONLINE PLAYSTATION PSN GIFT CARD CODE GENERATOR QUARIES
10 PLAYSTATION STORE GIFT CARD DIGITAL CODE AMAZON COM
10 PLAYSTATION STORE GIFT CARD DIGITAL CODE AMAZON COM
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM

No comments

Powered by Blogger.