Header Ads

Header ADS

Fed-voorzitter hoopt op lagere hypotheekrente in Canada

“Het desinflatoire proces is begonnen”, zegt Jerome Powell

Inhoud van het artikel

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, had tijdens zijn toespraak in februari maar een paar woorden te zeggen. 1 persconferentie om dat hoop te geven Canadese hypotheekrente hoofd naar beneden kan.

Advertentie 2

Inhoud van het artikel

“We kunnen nu, denk ik, voor het eerst zeggen dat het proces van desinflatie is begonnen”, zei Powell na het besluit van de Fed om de beleidsrente woensdagmiddag met 25 basispunten te verhogen tot 4,75%.

Inhoud van het artikel

Het sleutelwoord – “desinflatie” – waren alle noodzakelijke markten. Aandelen stegen en obligatierendementen daalden toen markten over de hele wereld voorspelden dat de cyclus van renteverhogingen door de Fed eerder vroeg dan laat zou eindigen, en zelfs zou kunnen omslaan naarmate de inflatiedreiging afneemt.

Inhoud van het artikel

Hypotheekstrateeg Robert McLister merkte donderdagochtend in een Mortgage Logic-nieuwsbrief op dat Canadese vijfjaarsrendementen – een strak uitgezette markt als onderdeel van hypotheekrentes – verloor snel 10 basispunten na de opmerkingen van Powell.

Advertentie 3

Inhoud van het artikel

“Dit is precies wat de Canadese hypotheekmarkt nodig heeft als er enige hoop is op lagere vaste rentetarieven tegen de lente”, schreef McLister.

Hoewel hij zei dat het nog te vroeg was om de daling van woensdag te zien in hypotheken, merkte hij op dat de dalende obligatierendementen in de afgelopen drie maanden de vaste rente al hadden teruggebracht tot vijf jaar.

McLister zei dat het waarschijnlijk langer dan normaal zou duren voordat deze dalende opbrengsten hun weg vinden hypotheekrentes gezien het huidige macro-economische klimaat, waarbij banken een deel van de verbetering in eigen zak steken om zich in te dekken tegen neerwaartse risico’s.

“Nu we een recessie tegemoet gaan, zullen kredietverstrekkers hun spreads groter houden dan normaal om rekening te houden met gepercipieerde risico’s en andere factoren”, zei hij per e-mail. “Ze kunnen te maken krijgen met hogere wanbetalingspercentages, minder liquiditeit op de financieringsmarkten en grotere volatiliteit van de rentevoeten (wat de afdekkingskosten verhoogt).”

Advertentie 4

Inhoud van het artikel

Hij zei dat de korte termijn vaste rente iets zal dalen naarmate de Bank of Canada de renteverlaging nadert, terwijl de variabele rente pas “aanzienlijk” zal dalen als een verlaging officieel is.

En hij voegde eraan toe dat er geen twijfel over bestaat dat de markten een renteverlaging verwachten.

“Als je kijkt naar de obligatiemarkt, met name zaken als overnight index swaps, forward rates en futures, lijdt het geen twijfel dat de financiële markten tegen het einde van dit jaar lagere rentes verwachten”, zei hij.

“Op dit moment verwachten de markten dat het rendement op vijfjaars obligaties – een belangrijke aanjager van vijfjaars vaste rente – in 12 maanden 42 basispunten (basispunten) lager zal zijn.”

De opmerkingen van de voorzitter van de Federal Reserve werden als mild geïnterpreteerd, hoewel hij ook aangaf dat er meer renteverhogingen op komst waren en dat verlagingen dit jaar onwaarschijnlijk waren.

Vorige week verhoogde de Bank of Canada haar beleidsrente met 25 basispunten tot 4,5%, maar gaf aan toekomstige verhogingen op te schorten om hogere tarieven de kans te geven zich door de economie te verspreiden.

• E-mail: shcampbell@postmedia.com

opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het onderhouden van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties zijn gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld. U ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt, of als een gebruiker uw opmerkingen volgt. Zie onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

FREE PSN CODE GENERATOR 2023 FREE 100 GIFT CARD CODES
FREE PSN CODES 2023 GENERATOR GIFT CARD CORNER
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
UNUSED VERIFIED 12 DIGIT PSN CODE GENERATOR IJNH67
PLAYSTATION STORE GIFT CARD 10 GAMESTOP
FREE PSN CODES LIST JANUARY 2023 5 WAYS TO GET MORE
UNUSED VERIFIED 12 DIGIT PSN CODE GENERATOR IJNH67
50 PLAYSTATION STORE GIFT CARD DIGITAL CODE AMAZON COM
HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE

No comments

Powered by Blogger.