Header Ads

Header ADS

Adani-aandelen: Adani-aandelen blijven dalen; mcap verlies vergroot tot Rs 8.79 lakh crore

Mumbai: De daling van de meeste Adani Group-aandelen zette donderdag door, waardoor nog eens ₹ 1,34 lakh crore van hun marktkapitalisatie werd weggevaagd, in totaal ₹ 8,79 lakh crore of $ 110 miljard aan erosie in zes handelssessies. daalde donderdag met meer dan 26% nadat het bedrijf woensdagavond onverwachts de intrekking aankondigde van zijn follow-on public offering (FPO) van ₹ 20.000 crore, die de dag ervoor met succes was afgerond. Terwijl zes andere aandelen de handel stopten nadat ze hun respectieve lagere circuitbarrières hadden bereikt, en weerstand boden aan de lage trend. Analisten zeiden dat de crash van conglomeraataandelen na de publicatie van het Hindenburg Research-rapport selectieve koopmogelijkheden creëerde voor tegendraadse beleggers.

Op donderdag daalde Adani Ports met 6,1%,

en daalde met elk 5%, en daalde met elk 10%. ACC eindigde vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de vorige dag en Ambuja Cements steeg met 5,3% nadat Adani Group had verduidelijkt dat er geen aandelen van een van beide bedrijven waren verpand door de initiatiefnemers en dat ze alleen zogenaamde niet-overdrachtstoezeggingen hadden gedaan.

Adani

Uitbreidingsplannen
Analisten zeiden dat de terugtrekking van de FPO zorgen baarde over de uitbreidingsplannen van de groep, aangezien het van plan was een deel van de opbrengst van de uitgifte te gebruiken om groei te financieren en schulden af ​​te lossen.

“Hoewel het bedrijf er vertrouwen in lijkt te hebben geplande operaties uit te voeren en toekomstige schulden af ​​te lossen door middel van interne overlopende posten, ligt het bijna voor de hand dat de groep ofwel haar ambitieuze roadmap voor uitbreiding zal moeten versnellen, ofwel andere financieringsbronnen zal moeten zoeken, wat een relatief hogere kosten”, zegt Nirav Karkera, hoofd onderzoek bij Fisdom, een in Bengaluru gevestigde aanbieder van beleggingsdiensten. lijkt rekening te houden met het feit dat in beide gevallen de eerder beoordeelde groeivooruitzichten in twijfel worden getrokken en de waarschijnlijkheid van een eventuele stijging wordt op zijn minst aanzienlijk uitgesteld, zo niet volledig gewist op middellange termijn.

De daling heeft geleid tot investeringsmogelijkheden in sommige aandelen zoals ACC, Ambuja Cement en Adani Ports, die tegen lage waarderingen beschikbaar zijn, aldus analisten. Geen van de andere aandelen ziet er echter kwantitatief en kwalitatief aantrekkelijk uit, zelfs niet na de correcties, zeiden ze.

“Degenen die ernaar uitkijken om na de recente correctie in Adani Group-bedrijven te investeren, kunnen Adani Ports overwegen, ook dat op een ladderbasis”, zegt K Dileep, hoofd van PMS. “Je kunt op dit niveau ook wedden op ACC en Ambuja Cements, aangezien beide bedrijven schuldenvrij zijn. Gezien de voorgestelde kapitaal- en infrastructuuruitgaven die in de begroting zijn aangekondigd, zullen deze aandelen over een tot twee jaar alfa creëren in de portefeuille van particuliere beleggers. .”

Na een correctie van bijna 40% vorige week, zijn aandelen van beschikbaar tegen een K/W van 18,8 keer de achterblijvende winst over 12 maanden in vergelijking met het vijfjaarlijkse gemiddelde K/W van 23,5. Het bedrijf is een van ‘s werelds toonaangevende havenspelers en marktleider in India met een gediversifieerde vrachtmix en geïntegreerde end-to-end logistieke diensten. Het bedrijf handhaafde zijn volumeprognose voor FY23 van 350-360 ton en een geconsolideerde EBITDA-prognose van Rs 12.200-12.600 crore.

2P QCM FREE PSN CODES 4B Z1A FREE PS PLUS CODES XK 90R
50 FREE PSN CODES OF JANUARY 2023 FREE PSN CODE GENERATOR
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
50 PSN CARD CODE FREE GENERATOR BMOOX APACHE
50 PLAYSTATION STORE GIFT CARD DIGITAL CODE AMAZON COM
PSN GIFT CARDS VOUCHERS WALLET TOP UPS CDKEYS
2P QCM FREE PSN CODES 4B Z1A FREE PS PLUS CODES XK 90R
50 FREE PSN CODES OF JANUARY 2023 FREE PSN CODE GENERATOR
PDF FREE PSN GIFT CARD GENERATOR NO VERIFICATION NO SURVEY MEGAHCKSS
ONLINE PLAYSTATION PSN GIFT CARD CODE GENERATOR QUARIES

No comments

Powered by Blogger.