Header Ads

Header ADS

De beste belastingsoftware voor freelancers en zelfstandige indieners in 2023

Freelancen is niet alleen een joggingbroek en sluimerknoppen.

Nou ja, soms is dat zo. Maar meestal is het cabinekoorts, cafeïneontwenning, wankele cashflow en hevige concurrentie om klanten.

Kortom, eigen baas zijn is heel hard werken – en geen tijd is zo vanzelfsprekend als tijdens het belastingseizoen.

Vergeleken met degenen met een typische 9-tot-5-baan, staan ​​freelancers, onafhankelijke contractanten en andere zelfstandigen voor een unieke reeks uitdagingen als het gaat om het indienen van een jaarlijkse aangifte. Om te beginnen moet u het hele jaar door bedrijfsgegevens bijhouden die gescheiden zijn van uw persoonlijke gegevens om ervoor te zorgen dat u georganiseerd bent zodra het belastingseizoen aanbreekt. Je bent ook verantwoordelijk voor het doen en bijhouden van geschatte belastingbetalingen(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad) elk kwartaal, omdat het geld niet het hele jaar door automatisch van uw loon wordt afgehouden.

Misschien wel het meest frustrerend, in plaats van een belastingteruggave te krijgen zoals de 9 tot 5-menigte, moet u misschien extra geld uitgeven om de belastingen van het jaar te dekken voor het geval die geschatte betalingen minder zouden zijn dan nodig. (Je zou zelfs gestraft kunnen worden(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad) als u ze niet volledig hebt betaald.)

ZIE OOK:

Hoe te weten wanneer je een kant moet rocken voor een hoofdoptreden

Oh, en vergeet de enorme 15,3% federale belasting voor zelfstandigen niet(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad) u moet betalen als u ten minste $ 400 heeft gewonnen(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad) van je freelance werk. Natuurlijk gaat het naar sociale zekerheid en Medicare, wat cool is voor Future You – waarschijnlijk misschien?(Opent in een nieuw venster) – maar niet zo leuk voor Current You.

Als je hoofd nog niet tolt na al dat belastingpraatje, overweeg dan het feit dat een QuickBooks onderzoek(Opent in een nieuw venster) van de 500 freelancers vond dat het doen van hun belastingen een van de grootste uitdagingen is waarmee moderne freelancers worden geconfronteerd. Het is een verfoeilijke en vervelende beproeving – zo verfoeilijk en vervelend zelfs dat volgens hetzelfde onderzoek meer dan een derde van de freelancers niet eens de moeite neemt om belasting te betalen.

Aangezien belastingontduiking enigszins een misdaad is, is het in uw belang om elk jaar uw aangifte in te dienen. Alleen het invullen van uw belastingaangifte is echter niet voldoende. Als u het allemaal zelf probeert uit te zoeken, kunt u nog steeds hoge boetes en rente krijgen als u een fout maakt. Aan de andere kant kunt u altijd naar een CPA gaan en hen vragen uw belastingaangifte voor u te verzorgen, maar hun kosten kunnen ook uw geld verspillen.

Voor een middenweg tussen de twee, overweeg om fiscale software te kopen.

Wat is fiscale software?

Belastingsoftware is een soort software die is ontworpen om gebruikers te begeleiden bij het voorbereiden en indienen van hun aangiften, hen te helpen te voldoen aan belastingwetten en tegelijkertijd aftrekposten en tegoeden te identificeren die mogelijk beschikbaar zijn. In wezen is het software die het doen van uw eigen belastingen minder gedoe maakt.

Destijds kwam belastingsoftware in de vorm van een cd-rom die u naar uw desktopcomputer kon downloaden. (Hoe retro.) Tegenwoordig kunt u eenvoudig een programma downloaden van de website van een vertrouwd belastingvoorbereidingsbedrijf. Of, nog beter, sommige tools voor belastingaangifte zijn volledig online of via een mobiele app beschikbaar voor maximaal gemak.

Waar moet je op letten bij fiscale software?

“Freelancer” is synoniem met “onafhankelijke bedrijfseigenaar” in de ogen van de IRS (in het bijzonder “eenmanszaak”).(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad)“), dus u rapporteert uw zakelijke inkomsten en uitgaven op een schema C(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad) en uw zelfstandige belasting op een Schedule SE(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad); voeg beide toe aan uw formulier 1040(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad), het standaardaangifteformulier in de personenbelasting. De belastingsoftware die u gebruikt, moet deze documenten waarschijnlijk ondersteunen met formulier 1099-NEC.(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad), het inkomensdocument voor niet-werknemers dat u van uw klanten ontvangt in plaats van een W-2. Mogelijk ontvangt u ook een 1099-K-formulier(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad) van een extern betalingsnetwerk zoals Venmo of PayPal als uw klanten u op die manier ten minste $ 600 hebben betaald.

Andere coole functies zijn onder meer:

  • Een intuïtief e-filingproces met eenvoudige vragen en prompts

  • Een soort nauwkeurigheid en maximale geld-terug-garanties

  • Solide klantenondersteuning, met optionele toegang tot een echte belastingexpert in geval van nood

Vergeet niet dat u naast uw federale belastingen ook uw staatsbelastingen moet indienen (tenzij de uwe geen inkomstenbelasting int(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad) – zie Alaska, Florida, Nevada, South Dakota, Texas, Washington en Wyoming). Sommige aanbieders van belastingsoftware bieden gratis een staat aan, maar de meeste brengen kosten in rekening per staat waar u een aanvraag moet indienen.

ZIE OOK:

Hoe u uw drukte kunt balanceren met een fulltime baan

Onthoud ook dat de goedkoopste fiscale softwareoptie niet noodzakelijkerwijs de beste fiscale softwareoptie is. Het programma dat u kiest, moet robuust genoeg zijn om complexe belastingsituaties aan te kunnen en tonnen mogelijke inhoudingen te detecteren, en ook klaar om een ​​hoog niveau van bescherming te beloven voor het geval u wordt gecontroleerd. Met andere woorden, dit is niet het moment om gierig te zijn: u wilt dat uw belastingen worden betaald, maar ook goed worden gedaan. Dat wil niet zeggen dat u moet betalen voor functies die u niet nodig heeft, zorg er gewoon voor dat uw basis gedekt is.

Wat mogen zelfstandigen aftrekken van hun belastingen?

Over inhoudingen gesproken: het enige grote voordeel van freelancers tijdens het belastingseizoen is het feit dat ze veel meer werkgerelateerde uitgaven kunnen aftrekken dan de gemiddelde werknemer – dit omvat kantoorbenodigdheden, internetrekeningen, maaltijden, onderwijs, kilometers, gezondheid. verzekeringspremies en het deel van uw huur dat uw thuiskantoor dekt. Wees echter niet te brutaal: deze uitgaven moeten “zowel gewoon als noodzakelijk” zijn voor uw bedrijf, volgens de belastingdienst(Opent in een nieuw venster). (Je kon dus niet zomaar een roadtrip afzeggen voor bijvoorbeeld de lol.)

Is het de moeite waard om uw belastingaangifte door een accountant te laten doen?

Als je een vrij eenvoudige belastingsituatie hebt, al een paar jaar als freelancer hebt gewerkt en/of minder dan $ 73.000 per jaar verdient, kun je misschien wegkomen met een freelance-optie. Gratis bestandenprogramma(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad). De meeste freelancers hebben echter te maken met belastingsituaties die ingewikkeld genoeg zijn om een ​​betaalde softwareoplossing met premiumfuncties en ingebouwde ondersteuning van doorgewinterde belastingprofessionals te rechtvaardigen. Sta ongeveer $ 105 toe voor uw federale aangifte en ongeveer $ 50 voor elke staatsteruggave.

Dat gezegd hebbende, u hoeft waarschijnlijk niet uit te geven aan een echte live CPA, maar het is nog steeds een optie als u zich niet goed voelt om uzelf in te dienen. Dat meldt een landelijke accountantsorganisatie onderzoek(Opent in een nieuw venster)het standaard Amerikaanse bedrijf rekent gemiddeld $ 343 aan voor een gespecificeerd artikel.(Opent in een nieuw venster)(opent in een nieuw tabblad) Formulier 1040 met een staatsverklaring en $ 220 voor een niet-gedetailleerd formulier 1040 met een staatsverklaring, plus $ 192 voor een Schedule C en $ 41 voor een Schedule SE. De meeste zullen u ook 1099s ($ 67,72 gemiddeld) en ongeorganiseerde of onvolledige records ($ 165,82 gemiddeld) in rekening brengen.

Wat is de beste belastingsoftware voor freelancers?

Dit zijn de software-opties met ondersteuning voor schema C, schema SE, formulier 1099-NEC en formulier 1099-K die we aanbevelen voor het belastingseizoen 2023. online die online waren in de herfst van 2022.)



HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PSN CODES 2023 PSN CODE GENERATOR FREE PSN GIFT CARDS APP
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
PLAYSTATION STORE CODE 10 SONY REWARDS
GET FREE 30 PSN GIFT CARDS CODES PINTEREST
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
GET NOW PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 UPDATE NEW WORKING
PLAYSTATION STORE GIFT CARD 10 GAMESTOP

No comments

Powered by Blogger.