Header Ads

Header ADS

Voormalige kapitein van de Amerikaanse marine veroordeeld in groot corruptieschandaal

SAN DIEGO– Een voormalige kapitein van de Amerikaanse marine die verstrikt raakte in een enorm contractschandaal, is donderdag veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf wegens het aannemen van bijna $ 91.000 aan steekpenningen.

De gepensioneerde kapitein David Haas kreeg ook het bevel zich over te geven en een boete van $ 30.000 te betalen.

Aanklagers zeiden dat Haas, 54, uit Kailua, HawaĂŻ, een van de tientallen marinefunctionarissen was die werden omgekocht om defensiecontracten binnen te halen voor een man die bekend staat als ‘Fat Leonard’ Francis.

Francis was eigenaar van het in Singapore gevestigde Glenn Defense Marine Asia Ltd., of GDMA, dat decennia lang schepen van voedsel, water en brandstof voorzag. Hij gaf toe dat hij de marine $ 35 miljoen te veel had aangerekend met de hulp van officieren aan wie hij prostituees, Kobe-rundvlees, sigaren en andere steekpenningen leverde om hun schepen naar door Franciscus gecontroleerde havens in Zuidoost-Azië in de Stille Oceaan te laten varen.

Meer dan 30 mensen zijn veroordeeld of hebben schuld bekend in de corruptiezaak. Francis, die in 2015 ook schuldig pleitte aan strafrechtelijke vervolging, wachtte op zijn veroordeling toen hij vorig jaar de huisarrest in San Diego ontvluchtte en wordt momenteel vastgehouden in Venezuela, waar hij asiel heeft aangevraagd.

Van 2011 tot 2013 accepteerde Haas, die kapitein was van het 7th Fleet-commandoschip Blue Ridge, tienduizenden dollars aan amusement, waaronder hotelkamers, prostituees, drank en diners, op meerdaagse feesten georganiseerd door Francis in het buitenland, aldus aanklagers. .

Haas pleitte in 2020 schuldig aan samenzwering om omkoping te plegen, een aanklacht die tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van $ 250.000 had kunnen opleveren.

In de federale rechtbank in San Diego vertelde hij donderdag aan de rechter dat hij zijn familie en de marine te schande had gemaakt en zijn carrière van twee decennia had aangetast, meldde de San Diego Union-Tribune.

“Ik had nooit een relatie met die man moeten hebben”, zei Haas. “Ik had Leonard Francis nooit ergens binnen mogen laten.”

HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PSN CODES 2023 PSN CODE GENERATOR FREE PSN GIFT CARDS APP
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 NO HUMAN VERIFICATION IGN
EARN FREE PSN CODES IN 2023 IDLE EMPIRE
ZL 2 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE GIFT CARD
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PSN CARD US CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD JAN 2023 OFFGAMERS

No comments

Powered by Blogger.