Header Ads

Header ADS

Fed vertraagt ​​renteverhogingen, signaleert dat er nog meer verhogingen komen

De Federal Reserve versoepelde haar streven om de inflatie te beteugelen en zei dat verdere renteverhogingen in zicht waren terwijl ambtenaren bespraken wanneer ze hun meest agressieve kredietcrisis in vier decennia moesten beëindigen.

Beleidsmakers verhoogden de doelstelling van de Fed voor de referentierente met een kwart procentpunt tot een bereik van 4,5% tot 4,75%. De kleinste stap volgde op een stijging van een half punt in december en vier gigantische stijgingen van 75 basispunten daarvoor.

Het unanieme besluit van het Federal Open Market Committee was in lijn met de verwachtingen van de financiële markten.

“De commissie verwacht dat aanhoudende verhogingen van het doelbereik geschikt zullen zijn om een ​​monetairbeleidskoers te bereiken die strak genoeg is om de inflatie na verloop van tijd terug te brengen tot 2%”, zei de Fed in een verklaring die werd vrijgegeven na de ontwikkeling van de leidraad. dag beleid. ontmoeting, waarbij hij de taal herhaalde die hij in eerdere communicatie gebruikte.

Als teken dat het einde van de cyclus van renteverhogingen in zicht kan komen, zei de commissie dat de “omvang van toekomstige stijgingen” van de rentevoeten zal afhangen van een aantal factoren, waaronder de cumulatieve verkrapping van het monetaire beleid. Hij had eerder het “tempo” van toekomstige stijgingen gekoppeld aan deze factoren.

In een andere wijziging ten opzichte van haar laatste verklaring merkte de Fed op dat de inflatie “enigszins is gedaald maar hoog blijft”, wat suggereert dat beleidsmakers er steeds meer vertrouwen in krijgen dat de prijsdruk een hoogtepunt heeft bereikt.

Dit is vergelijkbaar met eerdere taal waarin ambtenaren simpelweg zeiden dat de prijsgroei “hoog” was.Powell-briefing
Voorzitter Jerome Powell zal om 14.30 uur Washingtonse tijd een persconferentie houden om de beslissing van het FOMC en de beoordeling van de economie toe te lichten.

Beleggers zullen uitkijken of Powell tegen de marktverwachtingen in duwt dat de Fed binnenkort haar verkrappingscampagne zal beëindigen en later in het jaar de rente zal verlagen naarmate de inflatie afneemt en de economische groei vertraagt.

Tijdens hun vorige bijeenkomst in december voorspelden 17 van de 19 beleidsmakers dat ze de tarieven dit jaar zouden verhogen tot 5% of meer, en geen van hen streefde naar verlagingen. Woensdag werd er geen nieuwe voorspelling uitgebracht.

Sommige Fed-functionarissen leken vorige maand optimistischer dat ze een zachte landing zouden kunnen bewerkstelligen voor ‘s werelds grootste economie, waardoor de inflatie zou dalen zonder de Verenigde Staten in een recessie te storten. Ambtenaren van het Witte Huis en het Internationaal Monetair Fonds tonen ook meer optimisme.

De meeste particuliere economen denken echter niet dat de Fed ermee weg zal komen zonder de VS in een vertraging te duwen. Voorspellers die in januari door Bloomberg werden ondervraagd, schatten de kans op een krimp in het komende jaar op 65%.

Na aanvankelijk een prijspiek als tijdelijk afgedaan te hebben, haastten de beleidsmakers van de Fed zich om de op hol geslagen inflatie onder controle te krijgen voordat deze de economie in haar greep kreeg, door de rente scherp te verhogen vanaf een niveau van bijna nul, amper een jaar geleden.

Ze verkleinen ook de balans van de Fed in een recordtempo, waardoor honderden miljarden dollars uit het financiële systeem worden gehaald.

Richtprijs
Hoewel beleidsmakers er enig succes mee hebben gehad de inflatie te beteugelen – de favoriete graadmeter van de Fed vertraagde van 7% in juni naar een jaarlijks percentage van 5% in december – aarzelden ze om de overwinning uit te roepen totdat ze er zeker van zijn dat de prijsstijgingen op schema liggen. terug naar hun koersdoel van 2%.

Powell concentreerde zich op de arbeidsmarkt als een bron van potentiële inflatoire druk, met het argument dat de vraag naar arbeiders het aanbod overtreft en dat de lonen te snel stijgen om consistent te zijn met de inflatiedoelstelling van 2% van de Fed.

Ambtenaren ontvingen welkom nieuws op dat front toen ze dinsdag aan hun tweedaagse vergadering begonnen, waarbij het Arbeidsdepartement meldde dat een groot deel van de lonen en uitkeringen in de laatste drie maanden van 2022 is vertraagd.

Een andere lezing over de arbeidsmarkt komt op vrijdag, wanneer de regering het banenrapport van januari publiceert. De groei van de loonlijst zal naar verwachting zijn vertraagd tot 190.000 vorige maand van 223.000 in december, terwijl de werkloosheid mogelijk is gestegen van 3,5% naar 3,6%.

De herhaalde renteverhogingen van de Fed wogen op de Amerikaanse economie. Gehamerd door een forse stijging van de hypotheekrente is de woningmarkt ingestort, waarbij de verkoop van nieuwbouwwoningen in 2022 is gedaald tot het laagste niveau in vier jaar.

De productiesector ging ook achteruit, gekwetst door een vertragende wereldeconomie en een verschuiving in consumentenbestedingen van goederen naar diensten. De industriële productie is drie opeenvolgende maanden gedaald.

De consumentenuitgaven, het bolwerk van de economie, hebben echter over het algemeen standgehouden in het licht van de torenhoge inflatie, aangezien huishoudens hun spaargeld tijdens de pandemie teruggaven en hun inkomen zagen toenemen door een bloeiende arbeidsmarkt.

Maar er waren tekenen van ontrafeling toen 2022 ten einde liep. Gecorrigeerd voor prijsveranderingen daalden de persoonlijke bestedingen in december met 0,3%, waarbij de uitgaven aan diensten stagneerden, de eerste maand zonder stijging sinds januari 2022.

2P QCM FREE PSN CODES 4B Z1A FREE PS PLUS CODES XK 90R
50 FREE PSN CODES OF JANUARY 2023 FREE PSN CODE GENERATOR
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
50 PSN CARD CODE FREE GENERATOR BMOOX APACHE
50 PLAYSTATION STORE GIFT CARD DIGITAL CODE AMAZON COM
PSN GIFT CARDS VOUCHERS WALLET TOP UPS CDKEYS
2P QCM FREE PSN CODES 4B Z1A FREE PS PLUS CODES XK 90R
50 FREE PSN CODES OF JANUARY 2023 FREE PSN CODE GENERATOR
PDF FREE PSN GIFT CARD GENERATOR NO VERIFICATION NO SURVEY MEGAHCKSS
ONLINE PLAYSTATION PSN GIFT CARD CODE GENERATOR QUARIES

No comments

Powered by Blogger.