Header Ads

Header ADS

WestJet-vluchten tussen Halifax en Europa geannuleerd

WestJet heeft de transatlantische dienst tussen Halifax en Europa voor de zomer van 2023 opgeschort.

De luchtvaartmaatschappij zegt dat het besluit om transatlantische vluchten vanuit een aantal Canadese steden op te schorten een reactie is op “capaciteitsbeperkingen die van invloed zijn op het luchtvaartecosysteem”.

In een verklaring maandagWestJet’s executive vice president en group chief commercial officer zei dat Halifax “een integraal onderdeel blijft” van het netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

“Terwijl we ons schema op een verantwoorde manier blijven balanceren met operationele eisen, capaciteitsbeperkingen en de inzet van onze vliegtuigen in heel Canada, nemen we nu deze moeilijke beslissingen om ons in staat te stellen onze investeringen te herpositioneren om de provincie de komende jaren beter van dienst te zijn”, aldus John Weerstand.

WestJet bood eerder rechtstreekse vluchten aan naar Londen Gatwick, Dublin, Glasgow en Parijs.

WestJet zegt dat tickets voor de routes niet te koop zijn voor de zomer van 2023.

De luchtvaartmaatschappij zei dat de opschorting van de transatlantische dienst tijdelijk is en dat het besluit in 2024 opnieuw zal worden beoordeeld.

“WestJet’s focus blijft gericht op het positioneren van zijn netwerk om te voldoen aan de reisbehoeften van Canadezen, terwijl het zijn aanwezigheid in Oost-Canada opbouwt door middel van zon- en vrijetijdsreizen…”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

WestJet zal zijn zomerdienstregeling “in de komende weken” bekendmaken, aldus de verklaring, en merkt op dat het de service tussen Halifax en West-Canada zal uitbreiden.

Tiffany Chase, woordvoerster van Halifax Stanfield International Airport, zegt dat het geen verrassing was toen de luchthaven vorige week hoorde dat Europese diensten met WestJet niet zouden werken.

“Maar het geeft ons in ieder geval bevestiging en zekerheid van hun plannen voor 2023”, zei Chase.

Chase zegt dat Halifax Airport nog steeds non-stop Europese vluchten heeft.

“Dus passagiers kunnen nog steeds het hele jaar door elke dag reizen met Air Canada’s service naar London Heathrow, en dan hebben we voor deze zomer de bevestiging dat Condor Airlines en Eurowings Discover non-stop Halifax en Frankfurt zullen bedienen”, zei ze. “En ze waren allebei ook actief in de zomer van 2022 en meldden dat die routes best goed werkten.”

Volgens Chase is Halifax Airport in gesprek met andere luchtvaartmaatschappijen over wat er mogelijk is in deze regio.

“Maar het is helaas onwaarschijnlijk dat het in 2023 zal worden ingevuld, maar elke kans die we hebben als luchthavenautoriteit om hier andere luchtvaartmaatschappijen aan te trekken, doen we zeker”, zei Chase.

FREE PSN CODE GENERATOR 2023 FREE 100 GIFT CARD CODES
FREE PSN CODES 2023 GENERATOR GIFT CARD CORNER
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
UNUSED VERIFIED 12 DIGIT PSN CODE GENERATOR IJNH67
PLAYSTATION STORE GIFT CARD 10 GAMESTOP
FREE PSN CODES LIST JANUARY 2023 5 WAYS TO GET MORE
UNUSED VERIFIED 12 DIGIT PSN CODE GENERATOR IJNH67
50 PLAYSTATION STORE GIFT CARD DIGITAL CODE AMAZON COM
HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE

No comments

Powered by Blogger.