Header Ads

Header ADS

Trump-campagnemedewerkers over verkiezingsleugens 2020: 'Fan the flame'

MADISON, Wis. — Een nieuw uitgebrachte audio-opname biedt een kijkje achter de schermen van hoe het campagneteam van voormalig president Donald Trump in een cruciale staat op het slagveld wist dat ze werden overvleugeld door de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. Maar zelfs toen ze hun nederlaag toegaven, wendden ze zich tot beschuldigingen van wijdverbreide fraude die uiteindelijk – herhaaldelijk – werden ontkracht door verkiezingsfunctionarissen en de rechtbanken.

Audio van 5 november 2020, twee dagen na de verkiezingen, duikt weer op als Trump opnieuw het Witte Huis zoekt terwijl hij blijft liegen over de legitimiteit van het resultaat en de overwinning van Democraat Joe Biden.

Politieke agenten in Wisconsin prezen zelfs de inspanningen van de Democraten om de opkomst in de grootste provincies van de staat te bereiken en leken grappen te maken over hun pogingen om zwarte kiezers aan zich te binden, volgens de opname verkregen door The Associated Thursday. De audio gaat over Andrew Iverson, die het hoofd was van de campagne van Trump in de staat.

“Dit is de deal: de communicatie zal het vuur blijven aanwakkeren en het nieuws verspreiden over de Democraten die deze verkiezingen proberen te stelen. We zullen doen wat nodig is. Wacht gewoon af als er stunts zijn die we moeten doen, ‘ zei Iverson.

Iverson is nu de regionale directeur van het Midwesten van het Republikeinse Nationale Comité. Hij verwees vragen over de bijeenkomst naar de RNC, wiens woordvoerder Keith Schipper weigerde commentaar te geven.

De voormalige campagnefunctionaris en Republikeinse agent die een kopie van de opname aan de AP bezorgde, was bij de bijeenkomst aanwezig en nam deze op. De agent is niet bevoegd om in het openbaar te spreken over wat er is besproken en wilde niet worden geïdentificeerd uit bezorgdheid voor persoonlijke en professionele vergelding, maar zei dat hij naar voren kwam omdat Trump een derde poging voor het Witte Huis aan het plannen was.

In antwoord op vragen over de audio zei de woordvoerder van de Trump-campagne, Steve Cheung: “De campagne van 2024 draait helemaal om concurreren in elke staat en dominant winnen. Daarom leidt president Trump met ruime marges in peiling na peiling.

Wisconsin speelde een grote rol bij de overwinning van Trump in 2016, toen hij de zogenaamde “blauwe muur” van de Democraten in het hogere middenwesten brak, en zijn campagne vocht vier jaar later voor zijn verlies voor Biden om de swing state in zijn kolom te houden.

Biden versloeg Trump met bijna 21.000 stemmen in Wisconsin in 2020, een resultaat dat onafhankelijke en partijdige audits en beoordelingen doorstond, evenals rechtszaken en hertellingen in Wisconsin’s twee grootste democratisch aangeschreven provincies: de staat.

Maar twee dagen na de verkiezingen was er geen discussie over de overwinning van Trump in de staat tijdens de bijeenkomst van Republikeinse campagnemedewerkers.

In plaats daarvan concentreren delen van de vergadering zich op discussies over het inpakken van campagnekantoren en het schrijven van eindrapporten over hoe de campagne is verlopen. Op een bepaald moment in de opname hoort men Iverson de inspanningen van de GOP prijzen, terwijl hij toegeeft dat Trump in de staat een nederlaag heeft geleden.

“Uiteindelijk kreeg deze operatie meer stemmen dan enige andere Republikein in de geschiedenis van Wisconsin”, zei Iverson. “Zeg wat je wilt, onze operatie bleek Republikeins of DJT-partijgebonden te zijn. Democraten hebben er 20.000 meer dan wij, uit Dane County en andere shenanigans in Milwaukee, Green Bay en Dane. heeft veel dingen die mensen van deze campagne kunnen leren.

De bijeenkomst presenteert nog een nevenschikking van wat Republikeinse functionarissen wisten over de verkiezingsuitslag en wat Trump en zijn naaste bondgenoten in het openbaar zeiden toen ze de leugen van een gestolen verkiezing doordrongen. Trump kreeg van zijn eigen procureur-generaal te horen dat er geen tekenen waren van wijdverbreide fraude, en tal van leden van zijn eigen regering vertelden de voormalige president dat verschillende beschuldigingen van fraude of manipulatie ongegrond waren – advies dat Trump herhaaldelijk heeft genegeerd.

In de weken na de verkiezingen zouden Trump en zijn bondgenoten tientallen rechtszaken aanspannen, valse kiezers dagvaarden en verkiezingsfunctionarissen onder druk zetten in een poging de wil van de kiezers omver te werpen en Trump aan de macht te houden.

Het is onduidelijk of het personeel van Wisconsin hun berichten rechtstreeks coördineerde met campagnebeambten in Washington.

De bijeenkomst van 5 november richt zich ook op Republikeinse outreach-inspanningen met de zwarte gemeenschap van de staat.

Op een gegeven moment spotten de agenten met de behoefte aan “meer zwarte stemmen voor Trump”. Iverson verwijst ook naar hun inspanningen om in contact te komen met zwarte kiezers.

“Hebben we ooit eerder met zwarte mensen gesproken? Ik denk het niet,’ zei hij, waardoor anderen in de kamer moesten lachen.

Een andere spreker op de opname met Iverson wordt door de bron geïdentificeerd als GOP-agent Clayton Henson. In die tijd was Henson de regionale directeur van de RNC die verantwoordelijk was voor Wisconsin en andere staten in het Midwesten. Ze geven een soort postmortem van de verkiezingen, prijzen de Republikeinse opkomst en campagne-inspanningen, terwijl ze de sterke democratische opkomstcampagne erkennen.

Henson verwijst specifiek naar de democratische opkomst in Dane County, dat Madison, de hoofdstad van de staat, omvat en een liberaal bolwerk in de staat is. Een recordaantal van 80% van de stemgerechtigde bevolking stemde in 2020 in de provincie, die Biden won met 76% van de stemmen.

“Petje af voor wat ze in Dane County hebben gedaan. Dat moet je respecteren”, zei Henson. “Over een paar jaar zijn er weer verkiezingen. Onthoud dus de lessen die je hebt geleerd en wees bereid om terug te vechten.

Henson, die donderdag telefonisch bereikbaar was, zei “Nee, bedankt” toen hem werd gevraagd commentaar te geven op de vergadering.

HOW TO GET FREE PSN CODES PSN GIFT CARD GENERATOR 2023 YOUTUBE
PSN CODES 2023 PSN CODE GENERATOR FREE PSN GIFT CARDS APP
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN CODE GENERATOR 2020 WORKING EMBRAPA
FREE PSN CODES JANUARY 2023 50 PLAYSTATION GIFT CARDS
FREE PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 NO HUMAN VERIFICATION IGN
EARN FREE PSN CODES IN 2023 IDLE EMPIRE
ZL 2 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE GIFT CARD
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA
PSN CARD US CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD JAN 2023 OFFGAMERS

No comments

Powered by Blogger.