Header Ads

Header ADS

Nieuwe cryptodreiging van de overheid vrijgegeven

Veertien jaar na de release van Bitcoin blijven wetshandhavers en cyberbeveiligingsfunctionarissen worstelen met de gevolgen van de eerste generatie cryptocurrency-gerelateerde technologie – van het witwassen van geld tot niet-geregistreerde effectenaanbiedingen, tot ransomware-aanvallen. Maar zelfs nu regelgevers en wetshandhavers uitzoeken hoe ze met de eerste golf van blockchain-netwerken moeten omgaan, racen ontwikkelaars over de hele wereld om meer geavanceerde variaties van het oorspronkelijke concept in te zetten.

Hoewel veel van deze tools van de volgende generatie zijn ontworpen om meer wettelijke naleving te bieden dan hun voorgangers – of zelfs om door regeringen zelf te worden gebruikt, naarmate de technologie die ten grondslag ligt aan crypto aan legitimiteit en institutioneel gewicht wint – laat de geplande lancering zien dat radicale antiregeringsideeën blijven een drijvende kracht in de evolutie van velen cryptografische netwerken.

Het anarchistische project heet DarkFi, een verwijzing naar zowel “DeFi” – de bijnaam voor op crypto gebaseerde gedecentraliseerde financiering – als een toespraak 2014 door voormalig FBI-directeur James Comey over het “going dark”-probleem dat wijdverspreide codering voorlegt aan wetshandhavers in de hoop digitale activiteiten te controleren.

Vertegenwoordigers van de groep zeggen dat de leden verspreid zijn over delen van Europa en het Midden-Oosten. Hoewel de software wordt aangeprezen als een hulpmiddel om gebruikers te beschermen tegen door de overheid opgelegd geweld, zeggen wetshandhavers dat de proliferatie van verbeterde codering het moeilijker maakt om drugshandelaren, terroristen en mensenhandelaren te vangen.

Bill Callahan, een voormalig agent van de Drug Enforcement Administration die toezicht hield op witwasonderzoeken gedurende een periode van twee decennia bij de dienst, zei dat het potentieel van geavanceerde encryptie om misdaad te verbergen zorgwekkend is.- en dat om redenen van openbare veiligheid nieuwe encryptietools moeten toeslaan een evenwicht tussen persoonlijke vrijheid en overheidstoezicht.

“We hebben een redelijke verwachting van privacy”, zegt Callahan, die nu werkt bij de Blockchain Intelligence Group, die forensisch onderzoek doet naar crypto-activiteit. “We hebben geen absolute verwachting van privacy.”

Callahan, die niet bekend was met de details van DarkFi, zei dat mensen die cryptonetwerken bouwen en exploiteren, wettelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor criminele activiteiten die plaatsvinden op de netwerken. “Als ze toestaan ​​dat dit wordt gebruikt door snode actoren,” zei hij, “lopen ze het risico verantwoordelijk te worden gehouden.”

Het risico neemt alleen maar toe als ontwikkelaars publiekelijk hun intentie uitspreken om de wetshandhaving te negeren. ‘Het zal waarschijnlijk bewijsstuk A zijn,’ zei Callahan.

Net als veel van de nieuwe cryptografische tools die zijn ontwikkeld voor gebruik door overheden en bedrijven die zich aan de wet houden, leunt het DarkFi-project sterk op zero-knowledge proofs, een cryptografische techniek die in de jaren 80 door wiskundigen is uitgevonden en waarmee gerichte versleutelde informatie kan worden geverifieerd op een manier die de meeste aspecten van de informatie geheim blijven.

Deskundigen die op verzoek van POLITICO de aankondiging van DarkFi en zijn website beoordeelden, zeiden dat het project technisch geavanceerd leek, hoewel ze sceptisch waren over de visie van de ontwikkelaars.

“Ze lijken er veel technische inspanningen in te steken”, zegt Matthew Green, professor informatica aan de Johns Hopkins University en mede-oprichter van Sealance, een startup die geavanceerde encryptie wil integreren in een wettelijk conform systeem. versie van cryptovaluta.

“Het is geen klein project”, zegt hij. “Ze streven ernaar iets heel, heel krachtigs te doen.”

“Ze weten hoe ze het moeten doen en ze denken goed”, zegt Evan Shapiro, de CEO van de in San Francisco gevestigde Mina Foundation, die een ander door durfkapitalisten gesteund next-gen cryptonetwerk ondersteunt.

Maar Shapiro zei dat DarkFi in kritieke opzichten achterloopt in zijn ontwikkeling naar een handvol door het bedrijf ondersteunde coderingsprotocollen die vergelijkbare technische ambities hebben, terwijl ze zijn ontworpen voor meer. traditionele commerciële doeleinden. Hij zei dat DarkFi op technisch niveau waarschijnlijk weinig zou onderscheiden van deze meer commerciële projecten, ook al trok het applicaties en gebruikers aan die meer in overeenstemming waren met zijn anarchistische visie.

Taaki, die de afgelopen jaren tijd in Londen en Syrië heeft doorgebracht en niet heeft gereageerd op vragen over zijn huidige locatie, zegt dat het nieuwe platform meer geheimhouding mogelijk zal maken dan commercieel georiënteerde projecten die de druk van de overheid om wettelijke naleving te garanderen niet kunnen weerstaan. .

Met andere woorden, de groep is van mening dat het hightech kat-en-muisspel tussen malafide cryptocoders en regeringen dat al meer dan tien jaar aan de gang is, nog maar net is begonnen.

In zekere zin is het een uitbreiding van de missie van de oorspronkelijke cryptocurrency, Bitcoin, die speciaal is uitgevonden om de controle van de overheid over geld en banken uit te dagen. Naarmate het zich verspreidde en op grotere schaal werd toegepast, vonden regeringen manieren om de dreiging van de oorspronkelijke cryptocurrency en zijn directe opvolgers te verminderen.

Ondanks het gebruik van pseudonieme adressen door Bitcoin, worden bijvoorbeeld alle transacties op het netwerk voor het publiek vastgelegd en wetshandhavers hebben technieken geperfectioneerd om ze terug te voeren naar individuele gebruikers. Hoewel het totale volume van illegale cryptocurrency-activiteiten de afgelopen jaren is blijven groeien, is het aandeel van het transactievolume naar nieuwe dieptepunten gedaald, aangezien het legitieme gebruik enorm is gestegen, volgens een verslag Vorig jaar gepubliceerd door analysebedrijf Chainalysis.

En technische kant, Een rapport dat werd gefinancierd door het Defense Advanced Research Projects Agency van het Pentagon en vorig jaar werd vrijgegeven meerdere kwetsbaarheden in Bitcoin die een aanvaller met de middelen van een nationale overheid zou kunnen gebruiken om het netwerk zelf te verstoren.

Sinds de lancering van Bitcoin hebben duizenden opvolgers geprobeerd elementen van het ontwerp te verbeteren. Beginnend met Ethereum, gelanceerd in 2015, hebben veel nieuwere systemen meer geavanceerde functies aangeboden, zoals slimme contracten, die financiële activiteiten kunnen automatiseren. Anderen, zoals Monero – dat na de lancering in 2014 een favoriete cryptocurrency werd voor illegaal gebruik – boden hogere niveaus van geheimhouding.

Maar ontwikkelaars proberen nog steeds blockchain-systemen te perfectioneren die next-gen functionaliteit en geheimhouding in één systeem integreren. Dit zal helpen “het lot van crypto te vervullen”, zei Taaki, om individuele vrijheid te brengen ten koste van regeringen.

Onder de functies die door DarkFi zijn beloofd, zijn functies waarmee mensen organisaties kunnen vormen die collectief in volledige geheimhouding geld inzamelen en verdelen. Taaki zei dat het gedeeltelijk was geïnspireerd door de ervaring van de groep met het gebruik van bestaande technologie om een ​​op crypto gebaseerde organisatie te vormen ter ondersteuning van de gevangengenomen Wikileaks-oprichter Julian Assange.

Maar technische en politieke obstakels blijven deze anarchistische visie in de weg staan.

“Het bouwen van private blockchains die dingen als Ethereum kunnen doen, is echt moeilijk”, zegt Green, die een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van ZCash, een vroege op privacy gerichte cryptocurrency die in 2016 werd uitgebracht.

Green zei ook dat hij gelooft dat vooruitgang op het gebied van encryptie en netwerkontwerp kan leiden tot verdere encryptiegerelateerde verstoringen. Maar, in ieder geval voor nu, zei hij dat regeringen hebben laten zien dat ze manieren kunnen en zullen vinden om hard op te treden tegen netwerken die worden gebruikt voor criminele activiteiten.

“We zitten meer in de ontstoppingsfase van tandpasta,” zei hij. “Tandpasta zal waarschijnlijk 10 jaar niet uit de tube komen.”

FREE PSN CODES 2023 GENERATOR GIFT CARD CORNER
45 FREE PSN CODES PLAYSTATION STORE CODES FOLLOWCHAIN
FREE PSN CODE GENERATOR PLAYSTATION FREE GIFT CARD GENERATOR
PLAYSTATION STORE GIFT CARD 10 GAMESTOP
FREE PSN CODE GENERATOR 2023 FREE 100 GIFT CARD CODES
PLAYSTATION STORE CODE 10 SONY REWARDS
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
FREE PSN GIFT CARD CODE HERE FREE PSN GIFTCARD CODE INSTAGRAM
GET NOW PSN GIFT CARD GENERATOR 2022 UPDATE NEW WORKING
BUY PSN GIFT CARDS CHEAP PLAYSTATION GIFT CARD CODES ENEBA

No comments

Powered by Blogger.